duminică, 24 august 2014

Zmeura

Are o aroma deosebita, un gust dulce-acrișor care o face extreme de gustoasa, dar și nenumarate beneficii asupra sanatații. Zmeura este ideala pentru o cura ușoara, de vara.
Beneficiile zmeurei asupra sanatații
Utila in curele de slabire
Zmeura este unul dintre cele mai eficiente fructe care lupta cu kilogramele in plus. Consuma 200 de grame zilnic, timp de o luna, dimineata, pe stomacul gol. Ajuta la scaderea poftei de mancare.
Totodata, o astfel de cura este recomandata si pentru mentinerea sanatatii pielii. Antioxidantii care se gasesc in zmeura iti ofera protectie impotriva radicalilor liberi, responsabili pentru imbatranirea prematura a tesuturilor.
Previne aparitia cancerului
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Ohio, SUA, aceste fructe de padure au proprietati anticancer, in special a celui de esofag si de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor, niste antioxidanti care impiedica dezvoltarea de celule canceroase in organism.
Protejeaza ochii
Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protectia impotriva degenerescentei maculare, o afectiune oculara care, in timp, poate duce chiar la orbire. Potrivit  unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii, persoanele care au consumat cel putin 150 g de zmeura pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta aceasta boala (datorita vitaminelor A si E, cat si a antioxidantilor). Așadar, nu ezita sa mananci zmeura, pentru o vedere "ca de vultur".
Nu in ultimul rand, vitamina C continuta de zmeura te ajuta sa-ti intaresti imunitatea. Totodata, te apara si impotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, o cura de doua saptamani, in care sa consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi iti va fi de mare ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu