vineri, 22 august 2014

VINDECAREA MIRACULOASĂ ŞI PUTEREA GÂNDULUI


In religiile antice, preotii din temple dadeau bolnavului anumite leacuri si ierburi doar de ei stiute si apoi impuneau anumite sugestii hipnotice înainte sa adoarma, spunîndu-i ca zeii îl vor vizita în timpul somnului si îi vor vindeca boala. Desigur, metoda dadea rezultatele asteptate, dar adevarata cauza era puternica sugestie facuta direct subconstientului pacientului.
Dupa îndeplinirea anumitor ritualuri misterioase, cei ce credeau în Hecates (divinitate lunara) o vedeau pe zeita în somn, cu conditia sa se fi rugat înainte de a adormi. Conform instructiunilor ciudate pe care le primeau, ei amestecau sopîrle, rasina, tamîie si smirna, apoi pisau acest amestec în timpul lunii pline. Dupa îndeplinirea acestor practici uluitoare, vindecarea nu întîrzia sa apara.
Evident, esentialul era ca sugestia de însanatosire sa fie acceptata de bolnav si, pentru aceasta, se facea apel la imaginatia sa. Adevarata forta vindecatoare era, de fapt, subconstientul.
În toate epocile, vindecatorii care nu erau recunoscuti de catre scolile oficiale au obtinut rezultate remarcabile chiar si în cazurile în care medicina clasica se dovedise neputincioasa. Acest fapt ne da de gîndit. Cum se face ca acesti vindecatori din toate colturile lumii obtineau rezultate atît de bune? Explicatia consta tocmai în credinta oarba a bolnavilor, credinta care determina manifestarea fortei curative a subconstientului. Multe dintre remediile stravechi folosite de acei vraci, stîneau imaginatia bolnavului si îi creau o anumita stare psihica. Aceasta stare favoriza acceptarea, patrunderea sugestiilor de vindecare în subconstientul pacientului. Ne vom referi la acest subiect în capitolul urmator.
Referiri în legatura cu utilizarea puterilor subconstientului, în Biblie
IISUS a zis: "Toate cîte cereti, rugîndu-va, sa credeti ca le-ati primit deja si le veti avea." (Marcu 11:24)
Remarcati diferentele de timp ale verbelor din verset. Inspiratul apostol ne îndeamna sa credem, sa acceptam ideea ca obiectul dorintelor noastre a fost deja obtinut si ca realizarea va apare cu siguranta. Succesul acestei tehnici depinde de convingerea pe care o avem: trebuie sa fim siguri de faptul ca gîndul, ideea sau imaginea constituie deja o realitate în mentalul nostru. Pentru ca un anumit lucru sa aiba consistenta în planul mental este necesar ca el sa fie acceptat de gîndurile noastre. Iata, în cîteva cuvinte, o metoda specifica si concisa de a va folosi puterea creatoare a gîndului, metoda care are la baza impresionarea subcons-tientului cu obiectul dorintei. În plan mental, ideea, proiectul sau planul dumneavoastra sunt tot atît de reale precum sunt mîinile sau inima în planul fizic. Urmînd tehnica expusa în Biblie, va trebui sa eliminati complet orice gînd în legatura cu conditiile, circumstantele sau ceea ce ar putea sa împiedice realizarea dorintei. Introduceti în subconstient o samînta (o idee) care, daca nu o deranjati, fara îndoiala ca va încolti si va avea roade în lumea exterioara. Prima conditie asupra careia a insistat Iisus este credinta. De nenumarate ori ati citit în Biblie: "totul va este dat dupa credinta." Daca veti semana anumite graunte, puteti fi siguri ca veti obtine plante apartinînd aceleiasi specii. Credinta despre care vorbeste Biblia reprezinta un mod de a gîndi, o atitudine mentala, o certitudine interioara, faptul de a sti cu siguranta ca ideea pe care ati acceptat-o pe deplin va fi preluata si dusa la îndeplinire de catre subconstient. Din acest punct de vedere, credinta înseamna a accepta ca fiind adevarat ceea ce este acum tagaduit de catre ratiune si de catre simturi. Astfel, va veti opune limitarilor impuse de catre mentalul constient, mereu rational si analitic, pentru a va deschide catre o atitudine de încredere nemarginita în puterea subconstientului.
Un exemplu clasic ce ilustreaza aceasta tehnica se afla în Evanghelia dupa Matei (9: 28 - 30): "Dupa ce a intrat în casa au venit la El orbii si Iisus i-a întrebat: Credeti ca pot sa fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci s-au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicînd: Vedeti, nimeni sa nu stie!"
Din cuvintele "dupa credinta voastra, fie voua" ne putem da seama ca Iisus colabora cu subconstientul acelor orbi. Credinta lor consta într-o asteptare ferma, o convingere intima ca se va petrece un fenomen miraculos, astfel încît rugaciunea le va fi îndeplinita. Aceasta este tehnica de vindecare consacrata si folosita de toti cei care doresc sa usureze suferinta, oricare ar fi pozitia lor geografica sau religia de care apartin. Prin expresia: "Vedeti, nimeni sa nu stie", Iisus îi avertiza pe cei proaspat vindecati sa nu discute despre aceasta cu alti oameni neîncrezatori si sceptici, înainte ca însanatosirea sa se fi desavîrsit. Daca în subconstientul lor ar fi patruns gînduri de îndoiala sau de teama, acestea puteau anula tot binele pe care-l facuse Iisus. "... ca ŠEl‹ porunceste duhurilor necurate, cu stapînire si cu putere, si ele ies." (Luca 4: 36). Cînd bolnavii veneau la Iisus pentru a fi vindecati, ei cunosteau deja puterea Sa uriasa si aveau o încredere nemarginita în El. Tot ceea ce El spunea era crezut si simtit de catre bolnavi. Iar Iisus, împreuna cu cei care-I solicitau ajutorul, intra în legatura cu Mentalul Subiectiv universal, iar încrederea Sa nestramutata în puterea curativa universala elimina imediat sugestiile negative din subconstientul bolnavului. Vindecarile care urmau, nu reprezentau decît raspunsul automat al corpului la schimbarile petrecute în minte. Secretul consta în încrederea absoluta în Iisus, în faptul ca subconstientul va raspunde prompt la ordinele pe care i le dadea cu autoritate. Se stie faptul ca au avut loc vindecari în multe biserici din întreaga lume, în Japonia, în India, în Europa sau în America.vindecarea este urmarea fireasca a unei atitudini mentale pozitive si ferme, a unui anumit mod de a gîndi, care se numeste credinta. Disparitia bolii se datoreaza starii de asteptare plina de încredere care actioneaza ca o sugestie puternica asupra constientului, activînd uriasa putere curativa ce salasluieste acolo. Nici un medic nu vindeca folosind o forta diferita de cea utilizata de alt medic. Desigur, fiecare poate avea propria sa teorie, propria sa metoda; dar adevarata cauza a oricarei vindecari rezida în chiar credinta pacientului. Nici o alta putere, în afara de cea a subconstientului, nu va poate ajuta. Puteti alege, însa, teoria sau metoda pe care o preferati; daca veti avea încredere deplina în ea, puteti fi siguri ca rezultatele nu vor întîrzia sa apara.1. Amintiti-va mereu ca puterea curativa salasluieste în propriul vostru subconstient.
2. Deveniti constient de faptul ca încrederea este asemenea unei seminte puse într-un pamînt fertil; ea va încolti si va da nastere unei plante din acelasi soi. Semanati ideea (samînta) în subconstient, udati-o si îngrijiti-o printr-o stare de asteptare, plina de încredere si ea se va manifesta la timpul potrivit.
3. Ideea unei carti, a unei noi inventii sau a unei piese de teatru pe care urmeaza sa o realizati este cît se poate de reala în mintea dumneavoastra. De ce sa nu considerati ca acea idee a devenit deja realitate în planul fizic? Credeti în realitatea ideii sau inventii dumneavoastra si, în masura în care reusiti sa dobînditi aceasta încredere, veti constata ca ideea se materializeaza.
4. Atunci cînd va rugati pentru binele cuiva, fiti convinsi de faptul ca forta cu care reusiti sa mentalizati o stare de sanatate, de perfectiune si de bucurie poate transforma prototipurile negative din subconstientul celui pentru care va rugati. Rezultatele miraculoase nu vor întîrzia sa apara.
5. Vindecarile miraculoase de care ati auzit vorbindu-se, sunt datorate puterii imaginatiei si a credintei care actioneaza asupra subconstientului si activeaza fortele curative latente.
6. Orice boala porneste din minte. Nimic nu se manifesta în corp fara sa aiba deja un prototip mental corespunzator.
7. Aproape orice simptom de boala poate fi provocat prin sugestie hipnotica. Aceasta demonstreaza marea putere a gîndului.
8. Nu tratamentul medical este cauza vindecarii, ci doar credinta ferma.
9. Fie ca obiectul credintei voastre este real, fie ca nu, veti obtine aceleasi rezultate. Subconstientul raspunde cu fidelitate oricarui gînd care este suficient de puternic. Puteti considera credinta ca fiind tot un gînd si trebuie sa o cultivati mereu; nu aveti nevoie de mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu