duminică, 24 august 2014

Cu picioarele goale pe pământ

Nu prea multi oameni isi dau seama de importanta pasirii pe pamant cu picioarele goale. Chiar simplul act de mers pe jos cu picioarele goale are beneficii imense fata de a purta pantofi cu talpa de cauciuc. Suprafata pamantului contine o cantitate subtila de energie foarte buna pentru sanatate. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa-l atingeti si sa deviniti plini de viata. In filmul documentar “Grounded” sau “Impamantarea”, puteti vedea acest fenomen uimitor care transforma viata oamenilor, ca de exemplu, un barbat care a fost timp de cateva decenii legat de scaunul cu rotile, acum fiind capabil sa mearga din nou.
Chiar si plantele sunt afectate drastic atunci cand sunt indepartate de energia naturala a Terrei. Cu toate acestea, actul de impamantare sau de legare la pamant, asa cum este numit uneori, nu este cu adevarat un fenomen neobisnuit; este de fapt un act natural, pe care, practic, toate vietuitoarele il fac instinctiv.
Corpul dvs are nevoie de conectarea la pamant
Acest act simplu, care poate fi realizat prin mersul descult pe pamant, transfera electronii liberi din suprafata pamantului in corpul dvs, raspandindu-se apoi in toate tesuturile organismului. Efectul este suficient pentru a va mentine corpul la acelasi potential electric negativ ca si pamantul. Acest proces este denumit simplu “impamantare”. Impamantarea a fost demonstrata ca reduce inflamatia, calmeaza durerea, imbunatateste somnul, sporeste bunastarea si aduce multe alte beneficii.
De fiecare data cand luam o gura de aer sau un pahar cu apa sau absorbim lumina ultravioleta de la Soare, suntem practic conectati la Pamant si o folosim pentru supravietuire. Impamantarea este de fapt mai mult o extensie a acestor lucruri… este inca o cale ca trupul dvs sa faca parte din natura. Dar, pantofii cu talpa de cauciuc si material plastic va deconecteaza de la fluxul de energie al Pamantului. Aceste materiale izolatoare sunt foarte eficiente, fiind folosite pentru a izola firele electrice. Astfel, fara sa vreti, va deconectati in mod eficient de la fluxul de electroni natural al Terrei.
Mai buni sunt pantofii cu talpa de piele care va permite sa stati mai conectati cu pamantul. Dar, mersul descult este una dintre cele mai simple si mai bune modalitati de a ramane conectati cu pamantul, dar nu pe orice suprafata. Suprafete bune de impamantare includ: nisipul  de pe plaja, iarba (preferabil umeda), betonul si caramida (atata timp cat nu sunt vopsite sau sigilate), tigla ceramica. Urmatoarele suprafete nu sunt bune pentru impamantare: asfaltul, lemnul, cauciucul, materialul plastic de vinil, gudronul.
De ce este atat de important sa ne conectam la pamant? Pentru ca in ziua de astazi, ne expunem la poluarea cu mercur, insecticide, pesticide, radiatii etc., toate acestea diminuand electronii din organism. Prin umblarea afara descult si prin atingerea Pamantului, ne reincarcam cu energie si ne amelioram expunerea la campurile electromagnetice si alte tipuri de radiatii ale telefoanelor mobile, calculatoarelor etc.
Impamantarea este anti-inflamatoare si ajuta la subtierea sangelui
Unul dintre beneficiile medicale extraordinare ale impamantarii il reprezinta efectul sau antioxidant. Ea ajuta la atenuarea inflamatiei in tot corpul, iar acest lucru a fost demonstrat prin analize de termografie in numeroase cazuri. Acest lucru este, in sine, revolutionar, deoarece inflamatia este cauza mai multor boli, inclusiv boli de inima.
Dr. Stephen Sinatra este un cardiolog proeminent; conform domniei sale, inflamatia creste atunci cand sangele vostru este gros, aveti o multime de radicali liberi si o multime de sarcini pozitive in corpul vostru. Impamantarea eficienta amelioreaza inflamatia pentru ca subtiaza sangele si va “insufla” ionii negativi prin talpile picioarelor. Impamantarea ajuta la subtierea sangelui prin imbunatatirea potentialului sau zeta, ceea ce inseamna ca imbunatateste energia dintre celulele rosii din sange. Cercetarile au demonstrat este nevoie de aproximativ 80 de minute pentru ca electronii liberi de pe pamant sa ajunge in fluxul sanguin al corpului dvs.
Impamantarea calmeaza sistemul nervos
De asemenea, impamantarea calmeaza sistemul nervos simpatic, care sustine variabilitatea ritmului cardiac. Si, atunci cand sustine variabilitatea ritmului cardiac, aceasta promoveaza homeostazia sau echilibrul sistemului nervos autonom. Acest lucru este important, deoarece odata cu imbunatatirea variabilitatii ritmului cardiac, se imbunatateste starea intregului organism.
Atentie! Impamantarea nu este un “tratament” sau un “leac” pentru orice boala sau tulburare. In schimb, se poate spune fara niciun echivoc ca organismul uman a evoluat in contact cu pamantul si ca trebuie sa-si mentina acest contact natural pentru a functiona corect. Daca aveti o curte sau o gradina proprie, umblarea descult in aer liber, in special in perioada calda a anului, reprezinta unul dintre cele mai minunate, mai ieftine si puternice modalitati de incorporare a energiei in viata dvs de zi cu zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu