marți, 19 august 2014

Tratamente naturiste

Diagnostic: Hipertensiune arterială, guşă polinodulară, dislipidemie 
Guşă polinodulară, colesterolul crescut (346) şi trigliceridele crescute (între 460-2010).
Tratament: Vă recomand în primul rând înlocuirea în dietă a grăsimilor animale (slănină, carne grasă, unt, smântână, frişcă etc.) cu grăsimi vegetale (ulei de măsline, de floarea soarelui presat la rece, de soia etc., dar, atenţie, nu margarină!), care nu conţin colesterol şi, de asemenea, consumul zilnic de usturoi, un excelent antihipertensiv, antiaterosclerotic şi fluidifiant al sângelui. Este bine să luaţi şi următorul amestec de plante: sânziene galbene (drăgaică), mesteacăn, măceşe, traista ciobanului, păducel, salvie, anghinare (în părţi egale, mai puţin anghinare, din care puneti jumătate din doza celorlalte). Amestecaţi bine plantele şi râşniţi-le prin râşnita de cafea. Luaţi apoi câte o linguriţă din acest amestec de plante de 3-4 ori pe zi, sublingual, umezite cu apă. Se ţine această pulbere sub limbă 15 minute, apoi se inghite cu apă. (Dacă nu le puteţi lua ca pulbere, preparaţi-le ca macerat la rece din 3 linguri de amestec de plante la 1 litru apă plată rece, lăsate 6-8 ore la macerat, apoi strecurate şi maceratul băut în decursul următoarelor 24 ore.) Tratamentul cu plante trebuie să-l luaţi minim 3 luni. Pe regiunea tiroidei puneţi cataplasme cu bitter (ţinute 2 ore), dupa ce s-a aplicat unguent cu sânziene galbene. Suplimentar - luaţi de la plafar ulei de luminiţă (evening primrose) - reglează bine metabolismul lipidic. Multă sănătate!

Diagnostic: Psoriazis al pielii capului
Psoriazis la rădăcina firului de păr de aproximativ 9 ani.
Tratament: intern amestecuri de plante emoliente şi antistres (cum ar fi nalba mare, lemn dulce, levănţică, brusture, roiniţă, pătlagină), din care se vor prepara şi macerate cu care se tamponează zonele afectate. Regimul alimentar trebuie să fie şi el cât mai echilibrat (să conţină alimente hrănitoare şi suficiente lichide). Puteţi folosi atât intern, cât şi extern, tinctura de propolis.

Centrul naturist Santo Raphael Bucureşti,  tel. 021.2331950.

Diagnostic: Steatoză hepatică, dislipidemie
Tratament: Dislipidemiile şi steatoza hepatică pot fi reversibile (deci vindecabile), în special dacă nu există factori genetici predispozanţi (adică dacă nu mai aveţi şi alte rude cu dislipidemii importante). Se recomandă în principiu un regim foarte sărac în colesterol sau chiar un regim Oshawa (cu 100% cereale şi nici un alt aliment) ţinut timp de 10 zile pe lună. In acest regim se consumă doar grâu (şi făină de grâu) integral(ă), orez, mei, hrişcă, coapte sau prăjite, cu adaos de sare şi apă. Pe langă acest regim, se recomandă şi anumite plante medicinale precum: mesteacăn, urzică, păpădie, ţintaură (1/2 parte), anghinare (1/2 parte), schinel şi măceşe, din care se face un amestec şi se pun la macerat în apă plată la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, apoi se strecoară şi se bea pe parcursul întregii zile, cu înghiţituri mici, între mese. Multă sănătate!

Diagnostic: Calculocancer vezicular cu metastaze hepatice
Tratament : un regim cât mai naturist (predominant cereale integrale, fructe şi legume proaspete) şi neapărat sucuri de legume - morcovi, pătrunjel, sfeclă roşie, ţelină etc., 500 ml zilnic din amestecul de sucuri şi, de asemenea, suc de mere şi de grepfruit proaspăt (separat).
De asemenea, 1-3 linguriţe de pulbere de orz verde (Biovital, de la Plafar), într-un pahar cu apă şi, de asemenea, gel de aloe 2-4 linguri pe zi, dimineaţa. Ca plante, daţi-i zilnic să bea un macerat preparat din amestecul: schinel 1 parte, rostopască (1/2 parte), năpraznic 1 parte, coada-şoricelului 1 parte, gălbenele 1 parte, cătină albă 1 parte, urzică 1 parte (se pun 4 linguri de amestec la 1 litru apă plată, se lasă peste noapte la macerat, apoi se strecoară şi se bea, între mese, cu înghiţituri mici. Bineînţeles, nu e permis să mai fumeze, să bea cafea sau alcool, să mănânce ciocolată, dulciuri concentrate etc. 
Diagnostic:  Multipli calculi biliari milimetrici
Tratament: În plafare puteţi găsi tinctura Meridian Vezică Biliară şi amestecul de plante numit Litobil (ambele sunt produse de firma Santo Raphael şi am avut rezultate f. bune cu ele). Faceţi acest tratament timp de 2-3 luni şi în acest timp ţineţi şi un regim alimentar cu restricţie la grăsimi animale şi prăjeli, folosiţi la mâncare ulei de măsline şi consumaţi cât mai multe grepfruit-uri.
Diagnostic: Guşă polinodulară
Tratament: problema tiroidiană şi ca antistres puteţi folosi ca adjuvant următorul amestec de plante: sânziene galbene, roiniţă, salvie, creson, coada şoricelului. Puteţi folosi şi sunătoarea (în loc de creson, deoarece acesta e mai greu de găsit), iar amestecul îl puteţi lua timp de 3-6 luni. Vă recomand ca mod de administrare râşnirea pulberii de plantă prin râşniţa de cafea, apoi luaţi din această pulbere câte o linguriţă, umezită cu apă, ţinută sub limbă 15 minute, apoi se înghite amestecul cu apă. Trebuie să luaţi 3-4 linguriţe de amestec zilnic, repartizate uniform pe durata întregii zile. In ce priveşte melanomul, vă sfătuiesc să nu puneţi nimic pe el, nici un fel de unguent (din contra, să protejaţi zona de acţiunea unor substanţe nocive); puteţi folosi cel mult un unguent cu gălbenele. Multă sănătate!

Diagnostic: Hipertensiune arterială, guşă polinodulară, dislipidemie 
Tratament: înlocuirea în dietă a grăsimilor animale (slănină, carne grasă, unt, smântână, frişcă etc.) cu grăsimi vegetale (ulei de măsline, de floarea soarelui presat la rece, de soia etc., dar, atenţie, nu margarină!), care nu conţin colesterol şi, de asemenea, consumul zilnic de usturoi, un excelent antihipertensiv, antiaterosclerotic şi fluidifiant al sângelui. Este bine să luaţi şi următorul amestec de plante: sânziene galbene (drăgaică), mesteacăn, măceşe, traista ciobanului, păducel, salvie, anghinare (în părţi egale, mai puţin anghinare, din care puneti jumătate din doza celorlalte). Amestecaţi bine plantele şi râşniţi-le prin râşnita de cafea. Luaţi apoi câte o linguriţă din acest amestec de plante de 3-4 ori pe zi, sublingual, umezite cu apă. Se ţine această pulbere sub limbă 15 minute, apoi se inghite cu apă. (Dacă nu le puteţi lua ca pulbere, preparaţi-le ca macerat la rece din 3 linguri de amestec de plante la 1 litru apă plată rece, lăsate 6-8 ore la macerat, apoi strecurate şi maceratul băut în decursul următoarelor 24 ore.) Tratamentul cu plante trebuie să-l luaţi minim 3 luni. Pe regiunea tiroidei puneţi cataplasme cu bitter (ţinute 2 ore), dupa ce s-a aplicat unguent cu sânziene galbene. Suplimentar - luaţi de la plafar ulei de luminiţă (evening primrose) - reglează bine metabolismul lipidic. Multă sănătate!

Diagnostic: 
Hipotiroidie 
Tratament: Pentru hipotiroidie, este bine să mănânci zilnic nuci şi alge marine şi, de asemenea, să iei următorul amestec de plante: drăgaică, salvie, creson, gălbenele şi coada-şoricelului, sub formă de pulbere sublingual 1 linguriţă de 4 ori pe zi, timp de 15 minute. De asemenea, unge zilnic zona tiroidei cu unguent cu sânziene galbene şi apoi pune timp de 2-3 ore o compresă cu bitter suedez.


Diagnostic: 
Ovare polichistice
Tratament:
 preparat dintr-un amestec de plante (coada şoricelului, gălbenele, creţişoară, zmeur, traista ciobanului). Trebuie să faci asta timp de câteva luni. Într-adevăr, problema cu ovarele se poate rezolva de la sine, mai ales dacă uneori ecografic nici nu se vizualizează ca fiind polichistice.

Diagnostic: Noduli mamari, hirsutism
Tratament: amestec de plante medicinale: sânziene galbene,creţişoară, traista-ciobanului, salvie, seminţe de schinduf, coada-şoricelului şi levănţică, luate sub formă de amestec-pulbere, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, sublingual, timp de 15 minute. Pe sâni poţi aplica nişte comprese cu bitter, timp de 2-3 ore (ai grijă mai întâi să ungi zona cu un unguent de gălbenele), alternativ cu comprese cu coada-calului încălzită pe abur, care se pot lăsa şi 4 ore. 
Tratamentul durează minim 3 luni, aşa că trebuie să fii perseverentă!

Diagnostic: Neoplasm de sân stâng operat, chimioterapie
Tratament: amestec de plante medicinale: urzică, coada calului, sânziene galbene, năpraznic, păpădie, vâsc ramuri (pe jumătate din doza celorlalte plante) şi tapaşnic (Galeopsis dubia) sau zeabra (Galeopsis speciosa) - parte egală cu primele plante din amestec. Amestecul se râşneşte prin râşniţa de cafea şi se ia din el cate 1 linguriţă de pulbere de 3-4 ori pe zi, sublingual, înainte de mese (se ţine pulberea 15 minute sub limbă, apoi se înghite cu apă). Dacă nu poate lua plantele sublingual, atunci să le prepare sub formă de macerat la rece din 3 linguri de amestec la 1 litru apă plată la temperatura camerei, se lasă 6-8 ore, apoi se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici, între mese (poate fi uşor încălzit). De asemenea, să ia zilnic un amestec de suc de sfeclă roşie şi morcov, cam 250-500 ml, preparat proaspăt şi 1-2 linguriţe de Biovital (pulbere de orz verde) omogenizate într-o cană cu apă.
Ii mai puteţi face injecţii subcutanate în zona tumorii cu Isorel (extract natural de vâsc, există la noi în ţară şi se comercializează ca medicament). Din punct de vedere al alimentaţiei, recomandaţi-i în special o alimentaţie Yang (vezi lista cu alimentele Yang în www.apifitoterapie.ro la rubrica Terapii naturale/Dietoterapie) sau chiar un regim Oshawa, mai multe cure de 10 zile cu pauze de 3-5 zile. Regimul constă în consumul exclusiv de cereale (grâu integral si făină de grâu integral, orez, hrişcă, mei), fierte sau prăjite, cu adaos de apă şi sare. Este foarte important să se elimine complet din dietă şi din stilul de viaţă alimentele si obiceiurile nesănătoase (fumatul, consumul de alcool, cafea, zahărul, oţetul "din lemn", carnea de porc, mezelurile, conservele, sucurile din comerţ, alimentele cu aditivi alimentari artificiali).
Pentru starea psihică vă recomand fie să trimiteţi pacienta la un psihoterapeut, fie, dacă pacienta e credincioasă, să-i recomandaţi să se roage cât mai mult (sacroterapie), să apeleze la un preot, să participe săptămânal la Sf. Maslu etc. Explicaţi-i că, indiferent de diagnosticul stabilit, fiecare pacient reacţionează în felul său, face boala în felul său (şi trec mai uşor prin boală persoanele mai optimiste, încrezătoare, vesele - şi care beneficiază şi de sprijinul familiei). Nu trebuie să se lase pradă tristeţii sau disperării, deoarece astăzi oncologii spun că şi cancerul poate deveni curabil (dintr-o boală acută cum era altădată, astăzi el a devenit o boală cronică, în care există posibilitatea supravieţuirii). Multă sănătate!

Diagnostic: Amenoree
Tratament: amestec de plante medicinale: salvie, fenicul, anason, coada şoricelului (în părţi egale) şi pelin - pe jumătate din doza celorlalte plante. Amestecul se râşneste prin râşniţa de cafea şi se ia zilnic, înainte de mese, din pulberea rezultată cate 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, sublingual (se ţine pulberea sub limbă 15 minute, apoi se înghite cu apă). Se poate lua şi ca macerat la rece din 3 linguri de amestec la 1 litru apă plată rece, se lasă 6-8 ore la macerat şi apoi lichidul se strecoară şi se consumă în următoarele 24 ore, eventual uşor încălzit. Acest amestec îl veţi lua minim 3 luni. De asemenea, faceţi şi o cură cu boabe de ienupăr (se începe prin consumul a 4 boabe de ienupăr în prima zi şi se creşte cu câte o boabă zilnic, până la 14 boabe, apoi se scade cu câte o boabă zilnic, până se ajunge la cantitatea iniţială); cura va dura 22 zile. Luaţi, de asemenea, câte 2-3 picături de ulei volatil de rosmarin zilnic, pe o bucăţică de paine. Consumaţi în alimentaţie cât mai multe smochine, seminţe de susan, năut, soia şi patrunjel verde. Multa sănătate!

Diagnostic: Sinuzită cronică, herpes genital
Tratament : un tratament fito şi aromaterapeutic şi anume: inhalaţii cu ulei volatil de brad sau pin (câteva picături puse într-o batistă sau într-o lampă de aromaterapie), zilnic, împreună cu următorul amestec de plante (de luat intern): muguri de plop, ciuboţica-cucului, trei-fraţi-pătaţi, obligeană (jumătate din doza celorlalte plante), roiniţă (2 părţi), preparat sub formă de pulbere sau macerat la rece. Luaţi intern (în cazul în care nu sunteţi alergică) şi câte 15-20 picături de tinctură de propolis într-o linguriţă cu miere, de 3 ori pe zi.
Pentru ca herpesul genital recidivant să nu mai apară, trebuie să vă întăriţi imunitatea, consumând multe fructe şi legume (bogate în vitamina C, cum e cătina, şi de asemenea, bogate în minerale, cum e urzica) şi urmărind să nu vă mai stresaţi. Treceţi pe o alimentaţie cât mai naturistă şi, de câte ori aveţi ocazia, mergeţi în natură ca să vă relaxaţi şi să vă "reîncărcaţi bateriile".

Diagnostic: Fibrom uterin
Tratament:
 Pentru tratamentul fibromului uterin hemoragic puteţi folosi următorul amestec de plante medicinale: urzică, răchitan, zmeur, piperul-bălţii, creţişoară, traista ciobanului şi coada-racului, amestecate în părţi egale şi luate sub formă de pulbere (se râşneşte amestecul prin râşniţa de cafea), câte 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, înainte de mese. Se ţine pulberea (umezită cu apă) în gură timp de 15 minute, apoi se înghite cuapă. Urmaţi acest tratament minim o lună.

Diagnostic: Mastoză fibro-micro-chistică
Tratament : amestec de plante: creţişoară, sânziene galbene, traista-ciobanului, salvie, gălbenele, coada-şoricelului, coada-calului, amestecate în părţi egale şi luate sub formă de pulbere (se râşnesc plantele prin râşniţa de cafea) 1 linguriţă de 3-4 ori pe zi, sublingual 15 minute sau macerat la rece (4 linguri amestec se lasa 4-6 ore in 1 litru apă plată la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea în următoarele 24 ore). Puneti pe sâni şi comprese cu coada-calului sau cu bitter suedez (se lasă 2 ore).. Multă sănătate!


Diagnostic: Leziune pe colul uterin- test Papanicolau II TBS inflamator
Tratament : faceţi pentru 1-2 luni următorul tratament naturist: intern, luaţi amestec de muguri de plop, creţuşcă, urzică, răchitan şi sânziene galbene, sub formă de macerat la rece, 1 litru pe zi, iar extern, faceţi spălături cu amestecul de: gălbenele, muguri de plop, urzică moartă albă, coada- şoricelului, frunze de zmeur, 6 linguri la litru. După care, puneţi intravaginal un supozitor cu propolis (Miprosept - îl găsiţi la plafar) şi lăsaţi-l toată noaptea. După 2 luni, repetaţi colposcopia şi scrieţi-mi rezultatul. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu