sâmbătă, 23 august 2014

Mistere

ȘAMANII SAU PUTEREA DE A VINDECA PRIN TRANSĂ
Practicile șamanismului au început încă din perioada primitivă. Șamanul era pentru trib preot, teolog, magician, doctor și consilier al căpeteniei războinice. Acești șamani erau văzuți drept persoane care se ocupau cu divinația.
Erau considerați vrăjitori deoarece cunoșteau diferite tehnici magice și vraci pentru că practicau medicina empirică, adesea inseparabilă de dansul cu rotire amețitoare până la prăbușirea în extaz.
Nedespărțit de tobă, instrument principal în ceremoniile rituale, folosind autohipnoza ori chiar anumite calități native paranormale. El comunică cu spiritele și divinitățile. Șamanii sunt intermediari între oameni și lume spiritelor. Funcțiile șamanului sunt exorcismul, vindecarea bolilor, ghicirea viitorului, relația cu spiritele.
COMBUSTIA SPONTANĂ
Acest fenomen se află în topul celor mai neplăcute fenomene ale paranormalului.Pentru cel la care se manifestă produce moartea, iar pentru cei din jur un șoc puternic. Combustia spontană constă în aprinderea interioară a corpului omenesc.
Un caz celebru s-a petrecut în Florida, în 1951. Mary Hardy Reeser, în vârstă de 67 de ani, care locuia cu chirie într-o casă, nu a mai răspuns proprietarei la ușă. Imaginea era terifiantă, corpul era în întregime ars, mobila era acoperită cu funingine iar pereții plini de ulei.
Obiectele din casă erau lichefiate. Dosarul a fost închis, considerându-se un accident. Rămâne întrebarea cum de nu a ars întreg apartamentul, dacă pentru a carboniza un cadavru temperatura trebuie să ajungă la 2000 de grade Celsius?
IMUNITATEA LA FOC
Atunci când vorbim de foc, ajungem la efectul Leidenfrost. Acesta s-ar traduce în felul următor. Când un lichid intră în contact cu o suprafață mult mai fierbinte decât punctul de fierbere al lichidului respectiv, între cele două elemente se formează un strat de vapori care funcționează ca un izolator, blocând fierberea restului de lichid. În același timp, lichidul plutește peste stratul de vapori. Același efect ne protejează când stingem o lumânare cu degetele umede. Însă dacă mulți dintre noi avem parte de asemenea experimente doar câteva secunde, există și oameni cu abilități extraordinare, care pot ține cărbuni încinși în mâna sa fără să aibă urme de arsuri.
BIOELECTRICITATEA
În secolul al XIX lea s-au înregistrat primele cazuri de oameni încărcați electric, care prin simpla lor prezență au un efect ciudat asupra obiectelor din jur. Unii dintre ei nu pot trăi în preajma unor dispozitive care emit o încărcătură magnetică sau electrică puternică. Au fost cazuri în care unii oameni aprind un bec ținut în mână.
Cum se explică un astfel de fenomen? Prezența, atât în citoplasma oricărei celule, cât și în fluidele extracelulare, a numeroase tipuri de atomi și molecule ionizate, deci încărcate electric și faptul că activitatea metabolică menține diferențe de concentrații ale acestor ioni, fac ca fenomenele electrice să fie proprii tuturor celulelor.
BIOLUMINISCENȚA
Sunt oameni capabili să emită lumină. De obicei doar cei bolnavi ajung în acest stadiu.
Un exemplu în acest sens este Ana Morano, diagnosticată cu astm, care emitea o lumină albastră în dreptul pieptului, pe durata spitalizării și numai când dormea.
LEVITAȚIA
În prezent, acest fenomen este întâlnit în numere de magie. Primele mărturii asupra levitației apar în zona Indiei și a Tibetului, în jurul anului 527 î.e.n. Se spune despre fondatorul budismului zen, Bodhidharma, care a vizitat o mănăstire tibetană a shaolinilor pentru a-i învăța pe aceștia cum să își folosească energia pentru a obține levitația. Această practică îi era atribuită atât lui Budha, cât și mentorului acestuia, Sammat, despre care se spune că ar putea să stea în aer câteva ore.
Practica levitației nu s-a pierdut între călugării din zona Asiei, secretele ei fiind cunoscute și împărtășite în cercuri închise.
Cel mai cunoscut zburător din secolul al XIX lea a fost Daniel Douglas Hewm. El reușea să stea în stare de levitație de câte ori dorea.
PERCEPȚIA EXTRASENZORIALĂ – ESP
ESP reprezintă abilitatea unui individ de a recepționa informația fără a folosi cele cinci simțuri. Mai este numit al șaselea simț.
Experimentul Ganzfeld este o tehnică folosită în parapsihologie pentru a afla dacă o persoană este capabilă de percepție extrasenzorială. Experimentul pare că a fost experimentat încă din antichitate. Adepții lui Pitagora trăiau în peșteri întunecate pentru a primi înțelepciune prin viziunile lor.
De asemenea, oamenii de știință care au ajuns la Polul Nord și care erau expuși numeroase zile doar peisajului arctic, au raportat stări de modificare a conștiinței. În fapt, ceea ce se întâmplă este rezultatul amplificării activității neuronale în căutarea stimulării senzoriale.

PROFEȚIE
Cel mai concludent exemplu este cel al lui Nostradamus. A scris 900 de catrene, 70% dintre prezicerile sale s-au adeverit. Nostradamus vorbeşte și despre al Treilea Război Mondial, care va dura 27 de ani, menționând și despre venirea antihristului din Orientul Mijlociu. Se prezice că războiul va începe după moartea ultimului Papă, Benedict, care va fi asasinat de către antihrist, în Orientul Mijlociu.
CHIRURGII CARE SE FOLOSESC DE PUTEREA MINȚII
Există medici care pot scoate tumori sau organe cu propriile mâini. Aceștia sunt întâlniți în Brazilia și Philipine. Pacienților le este recomandat că gândurile negative pe care le au atunci când se gândesc la boală, nu fac decât să agraveze situația. Cu alte cuvinte, sunt ajutați să formeze o legătură între minte, trup și spirit, pentru a atinge un echilibru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu