vineri, 29 august 2014

Ardeiul gras - 10 motive ca să îl mâncăm în fiecare zi

Ardeiul gras este delicios și nu numai! Este folosit de sute de ani în mâncăruri și salate, atât datorită gustului bun, dar și pentru că este plin de vitamine și alți nutrienți. Află cât de multe poate face ardeiul gras pentru sănătatea ta!
ardei-gras
Bogat în antioxidanți
Ardeiul gras este bogat în antioxidanți, iar aceștia neutralizează efectele radicalilor liberi asupra organismului, care dăunează celulelor. Astfel, cu ardeiul gras poți previne sau reduce simptomele anumitor boli.
Bun pentru vedere
Ardeii grași în general sunt plini de vitamine și minerale, în special A și C. Vitamina A este cea care păstrează vederea bună mai mult timp, iar dacă mănânci zilnic câte o ceașcă de ardei gras, poți profita din plin de acest beneficiu. Mai mult chiar, unii oameni de știință sunt de părere că ardeiul gras poate preveni cataracta.
Protejează împotriva cancerului
Beta-carotenul care se află în ardeiul gras poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer, precum cel mamar în cazul femeilor aflate înainte de menopauză. Licopenul din legumă (sau fruct, din punct de vedere botanic) scade riscul apariției cancerului ovarian.
Scade nivelul colesterolului
Ardeiul iute este cunoscut pentru conținutul de capsaicină, însă află că și ardeiul gras conține substanța foarte importantă pentru organism. Dacă îl consumi în mod regulat, poți scade nivelul colesterolului ”rău” din corp.
Ardei gras, anti-inflamator
Tot datorită capsaicinei, ardeiul gras are și proprietăți anti-inflamatoare. Astfel, cu o cură de ardei gras poți reduce durerile și inflamațiile cauzate de boli precum artrita, reumatism, BIP etc..
Păr și piele sănătoase
Ardeiul gras este o sursă consistentă de vitamina E, care joacă un rol important pentru sănătatea părului și pielii. Așadar, dacă vrei să ai un păr sănătos și o piele mereu strălucitoare, trebuie să consumi mai mult ardei gras.
Reînnoirea celulară
Vitamina B6 este esențială pentru celulele tale, în special pentru reînnoirea lor rapidă, ceea ce poate însemna și prevenire a bolilor sau vindecarea rapidă a acestora.
Sănătos pentru sistemul nervos
Tot vitamina B6 are grijă și de sănătatea sistemului nervos. Îl protejează și îl menține la capacitate maximă atunci când îl consumi crud, în mod regulat.
Îmbunătățește sistemul imunitar
Datorită vitaminei C pe care o conține din plin, sistemul imunitar este îmbunătățit. La fel, și pielea își menține aspectul tânăr mai multă vreme.
Puține calorii
Ardeiul gras are foarte puține calorii – o singură ceașcă de ardei are doar 39. Mai mult chiar, datorită capsaicinei pe care o conține, ardeiul înlesnește metabolismul, astfel că poți arde mai multe calorii pe parcursul unei zile.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/10-motive-sa-mananci-ardei-gras-fiecare-zi?utm_source=Avantaje&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post#sthash.kNiGbD2d.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu