miercuri, 27 august 2014

Joao de Deus

                              ,,Nu eu vindec, ci Dumnezeu!“
Joao de Deus, un om fara prea multa carte din Brazilia, opereaza pe viu tumori dintre cele mai grave

    Terapiile neconventionale castiga teren. Medicii si producatorii de medicamente admit cu greu concurenta vindecatorilor, pe care ii califica adesea drept impostori. Uneori, insa, si cei mai inversunati sceptici sunt nevoiti sa recunoasca, uimiti, ca boli grave au intrat in remisie. Oameni suferind de cancer sau alte afectiuni incurabile au incercat metode naturiste si traiesc si astazi. Altii, n-au reusit. Au oare acesti vindecatori fara diploma capacitatea de a salva vieti, dincolo de puterile stiintei? Fac ei cu adevarat miracole? Cum poate Joao de Deus, un taran cu doua clase din Brazilia, sa opereze cu un cutit de bucatarie, fara anestezie, cu o precizie de invidiat si fara infectii ulterioare? Cum reuseste sa ridice din scaun persoane care n-au mers niciodata? Despre el au auzit si românii. Unii din curiozitate, altii cautandu-si salvarea, au facut drumul pana in satul vindecatorului. Iata ce povestesc ei despre experienta traita in preajma celui care e considerat cel mai mare vindecator in viata din lume. Sau Omul Miracol.
Ghid catre Abadiania
    Aurelia Borcea, ea insasi bioterapeuta, a ajuns la Joao de Deus hotarata sa invete de la maestru mai multe, pentru a putea ajuta mai multi oameni bolnavi. A avut peste 10.000 de pacienti din toata lumea, si doar cu puterea mainilor si leacuri naturiste, i-a scapat de boala. Sustine ca poate diagnostica si bolile care nu sunt. „Un cancer e proiectat la nivel energetic cu cinci ani inainte de a se declansa“, spune Aura. Cand mainile ei se plimba peste corp, unii simt o caldura, altii furnicaturi. Dar cu totii recunosc ca simt prezenta energiei. La sfarsitul sedintei, corpul este revigorat, iar organul afectat incepe sa functioneze mai bine. A scapat oamenii de hepatite, pareze, hernie de disc, chisturi ovariene si alte 100 de suferinte. Aura recomanda o dieta serioasa, bazata pe legume si preparate naturiste. Succesele ei au ajuns cunoscute in toata România, chiar si in strainatate. Are un dar aparte, harazit de Dumnezeu. Atunci, ce nevoia ar mai avea de Joao de Deus? „Acolo m-am curatat de toate vibratiile joase, am intrat in armonie deplina cu sinele. Pana sa ajung in Brazilia, bijbiiam. Acum energiile mele s-au amplificat, sunt un canal rezonant mult mai puternic. Nu mai obosesc, canalele mele sunt deschise“, marturiseste brasoveanca. Daca la inceput a ajuns la Joao de Deus din curiozitate, acum, dupa trei calatorii, a ajuns invatacelul lui. Si ghid spiritual pentru românii care cauta tamaduirea in satucul brazilian. Aura se pregateste sa plece din nou cu un grup de 18 români, pe 27 aprilie. „Oameni cu mari probleme, de la noduli la san la paraplegii, s-au intors cu totul schimbati, intineriti. Mentalul este totul. Cine nu crede deloc in sine si in Dumnezeu, n-are de ce sa faca acest drum“, spune ea.
O fetita a facut primii pasi la 11 ani
    Dar nu numai bioterapeuta a simtit pe pielea ei schimbarea benefica traita in preajma lui Joao. Au insotit-o in calatoriile spre Abadaida, satul din inima Braziliei, mai multi romani. O fetita in varsta de 11 ani, nascuta cu parapareza spastica, a ajuns la Joao insotita de parinti. „N-a mers niciodata, reusea, dupa ani de tratament, sa stea in picioare doar 3 secunde. Acum, isi tine echilibrul si chiar face pasi. Rezista cam 10 minute. Pentru noi e un progres vizibil. Iar la Baile Felix, unde face tratament de cativa ani, toata lumea a ramas uimita ca din septembrie pana in ianuarie starea ei s-a imbunatatit atit de mult“, spune Tereza, mama fetitei care spera ca, dupa o noua vizita la Joao, copilul ei va reusi sa urce scarile. Ea povesteste ca micuta a simtit o caldura pe piciorul si mana afectata, in cadrul a ceea ce Joao numeste „operatie energetica“. In rest, nu i-a facut nimic. Doar a atins-o. „Omul acela e un fenomen“, e de parere Tereza. „La plecare din Abadiania, fetita a trecut prin toate camerele ca sa ia adresele celor cu care s-a imprietenit. Ea a fost eroul grupului nostru cu transformarea cea mai spectaculoasa“, povesteste Aura.
Si ateii se vindeca
    Sorin P. a mers vreo doi ani prin medici incercand sa-si trateze nodului tiroidian aparut din senin. Din cauza bolii, a suferit o depresie puternica. A auzit de Aura si a inceput tratamentele cu bioenergie. Dar auzind ca se pleaca in Brazilia, s-a hotarat sa faca si el acest drum. „Am optat pentru operatie spirituala, desi varsta imi permitea sa fac si una fizica. Am participat de doua sedinte de meditatie colectiva, una de 40 si alta de 90 de minute. M-am simtit imediat alt om. Nodulul s-a micsorat, iar depresia a trecut, am cercuri mari de prieteni. Mai am mult de lucru, continui sedintele cu doamna Aura pe care, dupa vizitele la Joao, o simt mult mai puternica. Explicatia schimbarii mele e simpla: credinta. Totul e credinta. Si, nu uitati, am plecat din Brasov ateu convins. Dupa intalnirea cu Jao, m-am intors la Dumnezeu“, marturiseste brasoveanul.
Cataracta si nodulii dispar
    T. Constantinescu e avocat in Bucuresti. Acum trei ani, a aflat ca are un nodul la san. Ultima mamografie, facuta la Viena in septembrie, a confirmat prezenta acestuia. A plecat in Brazilia in noiembrie, iar o luna mai tirziu, acelasi mamograf n-a mai gasit nici urma de nodul. „Exista acolo niste energii pe care numai sa fii nesimtit nu le simti. Am ajuns in sala cu Joao si, desi nu ma atingea, am simtit cum se umbla la nodul. Fiecare din noi am simtit ca lucreaza in zona afectata. Apoi, 24 de ore m-am simtit in convalescenta, ca si cum chiar as fi fost operata. Nodulul a fost extirpat in plan astral si a disparut si in plan fizic. E un lucru fantastic, ar trebui sa stie lumea de acest vindecator, este o speranta si pentru cei fara speranta“, spune avocata. A vazut acolo o femeie medic stomatolog care privea totul cu neincredere. Cand a ajuns in fata lui Joao, acesta a ales sa faca o operatie fizica. „Ca sa crezi“, a spus el. „Femeia s-a trezit pusa pe scaun si operata de cataracta. I-a razuit pur si simplu ochiul. Vreo doua zile a avut un eritem, apoi ochiul a devenit curat si a inceput sa vada“, povesteste Tudora.
Un medic care nu intelege tot, dar crede
    La vindecatorul din Brazilia au ajuns si medici. Nicoleta Musceleanu este o astfel de pacienta care a facut calatoria de 13.000 de kilometri din curiozitate stiintifica, dar si pentru a gasi leac pentru cancerul ei aflat in metastaza. „Trebuie sa recunosc, este ceva cu acest om. Reuseste sa induca o cura de dezintoxicare mentala si fizica foarte eficienta. Cu alimentatie naturista, dar nimic deosebit ca plante. Salate fructe, suc de graviola care sporeste imunitatea. Pentru turisti, oferea si peste, carne de vita. Mai da si preparate cu pasiflora, care e un dezinfectant al tubului digestiv, tot un detoxifiant. Dar curatirea mentala este cea mai importanta. Prin interventiile lui energetice, obtii o liniste desavirsita. si da, ma simt mult mai bine“, spune Nicoleta. Desi cancerul a ramas, doctorita admite ca alte cazuri au avut mai mult succes. „Am incercat sa-mi explic ce se intimpla. Vindecarea vine prin el, care e un medium foarte bun. Am vazut cu ochii mei operatii pe cornee sau in alte zone ale corpului. Totul seamana cu taiatul sub limba de la noi. Prin scurgere de sange si limfa, are loc o detoxifiere. Dar nicio medicina adevarata nu-si explica in intregime fenomenul. Acolo exista si senzitiv, si autosugestie, si interventie energetica la un nivel imens. Se creeaza conditiile producerii acelui clic care declanseaza chiar vindecarea. O fetita cu modificari congenitale din Brasov a inceput sa mearga si sa aiba siguranta in mers. Am vazut cu ochii mei“.
Mai mult decat chimioterapie
    Minunile se tin lant chiar si dupa intoarcerea din Brazilia. Vindecarea vine de data aceasta nu direct, prin Joao, ci prin Aura care a reusit sa efectueze ceea ce se numeste „operatie surogat“. Este vorba de un barbat care avea cancer pulmonar si o tumora pe suprarenala dreapta, in metastaza. Dupa doua sedinte de chimioterapie, Aura i-a propus o operatie in astral, asa cum face Joao. Doamna Constantinescu povesteste cum a fost procedura aplicata asupra rudei sale: „Aura a intrat mental in sala de operatie si a suportat interventia in plan astral, pentru el. A simtit exact acelasi lucru ca si el, i-a fost foarte rau o vreme. Iar pacientul, la ora fixata, a stat in pat. Toata familia am ramas cu gura cascata cand, in ianuarie, la controlul medical, plamanii lui mai aveau doar un mic nodul, din sase, cati fusesera depistati. Iar medicul din Viena a spus ca tumora se vindeca din interior spre exterior. Veti spune ca e chimioterapia. Eu stiu ca e mai mult decat atat“, marturiseste avocata care pune miracolul pe seama „sentimentului de iubire intre toti oamenii pe care l-am simtit in preajma lui Joao, acea iubire care te vindeca“.
Operatii la distanta
    Vasile Machedon din Bistrita avea dese intepaturi in inima, tensiune oscilanta si puls scazut. „Doamna Aura mi-a dus poza la Joao, cu un semn desenat in dreptul inimii. Am primit un e-mail de la el in care imi zicea in ziua cutare, la ora 2, ora României, sa ma imbrac in alb si sa ma asez in pat, curat. Pe la ora 5 am simtit intepaturi in inima, dar altfel decat le stiam. De-atunci, n-am mai avut nicio problema. Sunt doi ani. Toata vara am cosit singur 3 hectare. Apoi, o doamna din Piatra Neamt mi-a adus patru borcanele cu medicamente naturiste de la el, le-am luat si sunt ca nou“, povesteste barbatul. Calin din Beius s-a dus si el in Brazilia, dar nu pentru sanatatea lui, ci a tatalui sau, bolnav de inima. Se sufoca si avea doua artere blocate. Era in spital, pregatit pentru operatie. „I-am aratat lui Joao poza tatalui meu. Mi-a cerut sa tin mana pe fotografie, in dreptul inimii, 15 minute. Din acel moment, tata a inceput sa respire mai bine. Nici azi nu se mai sufoca. Prietena mea este chiar cardiologul lui, a ramas surprinsa, desi crede ca e doar o coincidenta. Nu pot spune ce s-a petrecut, doar la urmatoarea coronografie vom afla daca arterele s-au destupat si daca mai e necesara operatia. Cred in puterea lui Joao, am simti-to pe pielea mea, este o forta care te face sa devii calm, relaxat. si de aici vine si vindecarea“, crede Calin, care este si psiholog si care a povestit acelasi lucru si televiziunilor braziliene.
Chirurgie neortodoxa
    Cine este acest Joao de Deus sau John of God (Ioan al lui Dumnezeu)? Este el chiar un ales al lui Dumnezeu pentru a infaptui minuni pe Pamint? Cei care l-au cunoscut spun ca da. Numele lui este Joao Teixeira de Faria si se estimeaza ca a tratat, direct sau indirect, aproximativ 10 milioane de oameni, in ultimii 40 de ani. Are un spital in Abadiania, unde vindeca fara bani orice boala, de la cataracte, boli de inima, cancere, la paralizii si tumori pe creier. Se spune ca taranul cu doua clase primare a vindecat si 200 de bolnavi de SIDA. Face doua feluri de operatii: astrale si fizice. Desi sunt diferite, curios lucru si aproape inexplicabil, ambele tipuri de interventii se petrec la fel: fara anestezie, fara masa de operatie, bolnavii stau in picioare, rezemati de perete, perfect constienti. Doar in operatiile fizice foloseste bisturiul, dar pentru cele pe ochi prefera un cutit de bucatarie cu maner de lemn. Nimic nu se sterilizeaza, instrumentele sunt doar spalate cu apa energizata de el. Cu toate acestea, nu s-a constatat niciun caz de speticemie. si nu curge sange. Doar cativa stropi, indiferent ca e vorba de un abdomen taiat, extirpare de polipi nazali, tumori pe spate, pe membre, in cap.
Ajutat de 45 de discipoli
    „Face operatiile obisnuite doar programat, pentru televiziuni, pentru cei care ii cer asta. Joao face operatii invizibile, la nivel energetic. De exemplu, un chist ovarian este extirpat in plan astral si eliminat pe cale normala in jumatate de ora. Astfel de operatii pot sa fac si eu acum“, explica Aura. Pacientilor li se cere sa vina cu haine albe, de acasa, lejere si decente. Nu li se cer bani, dar donatiile sunt binevenite. „Grupul nostru a strins ceva bani pentru ca stim ca-i investeste in cele doua centre de combatere a saraciei. Omul asta ar fi putut avea averi, avioane, vile, dar traieste atit de modest! Nu e deloc preocupat material. El insusi a fost sarac, a rabdat mult de foame in copilarie, asa ca ofera si mancare gratis. De fapt, supa lui Joao face parte din tratament si este energizata cu apa de cristale. Noi i-am daruit si un album cu imagini din Brasov. I-a placut enorm orasul nostru, a spus ca i se pare ca are ceva in comun cu Abadiania“, povesteste Aura. Spitalul lui Joao, numita Casa lui Dom Inacio, este un bungalou inconjurat de palmieri si o cascada cu apa energizata. Exista si o farmacie cu preparate naturiste unde „vanzatoarele lucreaza benevol, fara salariu. Spuneau ca e o onoare sa faca un lucru util pentru opera lui Joao“. Vindecatorul este ajutat de 45 de discipoli care-i pregatesc pe oameni inainte de a ajunge in fata lui, la tratament.
Camerele de pregătire
    In camera nr. 1, se sta pe scaune, in liniste deplina, printre mediumi (ucenicii lui Joao). Fiecare trebuie sa incerce sa se linisteasca si sa mediteze. Cine nu reuseste, va sta mai multe zile in prima camera. Ceilalti, vor merge in a doua camera. De fapt, se trece prin mai multe incaperi care reprezinta tot atatea grade de pregatire siprituala. Astfel incat, in camera interventiilor, toata lumea este calma si gata sa primeasca energia. in salonul de recuperare, zabovesc cei operati vizibil. Nu stiu cum au ajuns acolo. in camera interventiilor au loc operatiile astrale, in grup. Sau cele fizice, la care asista toata lumea. Nimeni nu lesina, nimeni nu urla de durere. Este camera in care, o data pe saptamana vin televiziuni sa faca reportaje. si tot aici, asista la manevrele chirurgicale si reprezentanti ai colegiului medicilor din Brazilia. Specialistii vin nu ca sa intervina in cazul unei urgente, niciodata n-a fost nevoie, ci ca sa invete. Sau macar sa vada cu ochii lor minunea si, daca tot sceptici raman, sa poata acuza. Dar, desi Joao a avut procese celebre de-a lungul anilor, ministerul sanatatii din tara lui nu i-a putut interzice activitatea. Fiindca nu are esecuri. Mai mult, „un medic de la Harvard, care avusese o tumora pe creier, traieste si azi dupa ce i-a scos-o Joao. A lasat medicina si lucreaza acum pentru Joao“, dupa cum spune Aura.
Spitalul cu entitati spirituale
    Unii cred ca la Abadiania se petrec miracole, altii considera doar ca Joao a descoperit o metoda noua de tratament, sau una veche de secole, dar pierduta, aceea a empatiei, sugestiei si iubirii de Dumnezeu. Joao are insa o singura explicatie. in spitalul lui, unde opereaza zilnic cate 14 ore circa 1.000 de pacienti, salasuiesc 33 de entitati spirituale, fosti medici, preoti, sfinti, oameni de stiinta. Acestia colaboreaza la vindecari, prin el. De fapt, Joao are obiceiul sa declare „eu nu vindec pe nimeni, cel care vindeca e Dumnezeu“. Nu interzice medicatia alopata, dimpotriva, recomanda pacientilor sai sa-si ia medicamentele prescrise, in paralel cu tratamentul energetic. Nu contrazice stiinta, doar stiinta incearca sa-l contrazica. insa fara succes. in fata spitalului, nu vezi niciodata ambulante, pentru ca nimeni nu moare. sunt oameni care vin din toate colturile lumii, cu toate bolile Pamantului. Aura l-a vazut pe presedintele statului Peru, insotindu-si fiul la tratament. La Abadiania este, daca nu spitalul cel mai aglomerat si cu procentul cel mai mare de cazuri rezolvate din lume, cel putin cel mai profund loc al sperantei.

Muzeul carjelor

    Cele mai spectaculoase cazuri de vindecari petrecute la spitalul lui Joao sunt cele ale pacientilor paralizati, adusi pe brate sau in scaune cu rotile, si care au plecat pasind normal. Toate de aici i se trage numele de Omul Miracol. Carjele, protezele, scaunele cu rotile, ochelarii celor care s-au vindecat pe loc sunt expuse intr-o camera speciala, ca dovada a puterilor iesite din comun ale doctorului fara diploma.

    Printre vindecatorii celebri din intreaga lume, cele mai cunoscute cazuri sunt cel al  "profetului adormit", Edgar Cayce si cel al lui Jose Arigo, care vindeca in stare de transa. Tot in linia acestora se inscrie si Joao Teixeira da Faria, cunoscut sub numele de Joao de Deus (Joao al lui Dumnezeu), din Brazilia, considerat a fi cel mai mare vindecator in viata. Se estimeaza ca a tratat, direct sau indirect, aproximativ 15 milioane de oameni in ultimii 40 de ani.
    Joao ofera tratamente gratuite in micul sau spital ce seamana mai degraba cu un sanctuar, situat in orasul Abadiania, Goias, in Brazilia - la 130 km de capitala Braziliei. Spitalul, cunoscut sub numele de Casa de Dom Inacio, este deschis trei zile pe saptamana, miercuri, joi si vineri. Jurnalistul Robert Pellegrino-Estrich, care a scris o carte intitulata "The Miracle Man" (Omul miracolului) despre viata lui Joao, relateaza experienta sa personala la Casa de Dom Inacio. Va prezentam un fragment impresionant din relatarile sale:
    "Veneau aici cu miile. Bolnavi, infirmi, considerati incurabili de medicina alopata, se adunau cu totii in acest orasel din Brazilia centrala. Suportau lungi zboruri internationale, calatorii obositoare cu autobuzul spre Abadiania, situat pe inaltimile platoului Braziliei centrale. Ii aducea speranta ca vor fi vindecati printr-un miracol de Joao Teixeira de Faria... omul pe care ei il numesc Joao al lui Dumnezeu.
    El curata razuind cu un cutit cataracte si tumori ale ochiului, elimina cancerul de san cu o mica incizie si-i face pe cei ologi si paralizati sa umble din nou, cu o simpla atingere a mainii sale. Drept marturie tacuta a suceselor sale, intr-o camera de meditatie se afla o gramada de carje, proteze si scaune cu roti, de care posesorii nu mai aveau acum nevoie.
    Centrul se deschide la 6 dimineata. Bolnavii isi iau numerele de ordine in timp ce cameramanii isi pregatesc echipamentele pentru a filma activitatile zilei. Intr-una din camere, Joao se pregateste. Rita, dentista si asistenta voluntara a lui Joao, care la randul ei fusese vindecata de o boala incurabila, afirma ca el poate chema mai bine de 34 de entitati - medici, care ii folosesc corpul pentru a realiza operatii chirurgicale uluitoare si vindecari miraculoase. Joao este un medium care opereaza in stare de transa, explica ea, care nu isi aminteste nimic din ce se petrece cat timp spiritele se manifesta prin el. Entitatea principala care conduce operatiunile de vindecare se numeste Dom Inacio, de aceea numele centrului de vindecare este Casa De Dom Inacio. La ora 7:30 deja il asteapta 600 de oameni. In curand el va rosti o simpla rugaciune si va primi entitatea sa se manifeste prin el.
    Urmat de asistentii care aduc truse cu instrumente chirurgicale, Joao se misca incet, in stare de transa. Anestezia si sterilizarea sunt realizate in mod invizibil de catre entitatile-medici, fapt care ii uluieste pe toti medicii veniti sa observe acest fenomen. Trebuie sa remarcam ca, in 35 de ani, nu a existat nici un caz de septicemie la Casa de Dom Inacio.
    In timpul diminetii am asistat la operatii care sfidau logica. Atingand capul unei femei care avea o tumoare mare la stomac, el a ridicat bluza acesteia pentru a arata o incizie proaspat cusuta, de aproximativ 10 cm. Doua ore mai tarziu, femeia se simtea foarte bine si era bucuroasa sa arate tuturor incizia. "Uite, tumoarea s-a dus, zicea ea, ma duc acasa sa pregatesc cina!"
    Unele dintre operatii sunt total neortodoxe. Astfel, cu un forceps lung si un pamatuf de bumbac (sau vata), el realiza operatii asupra nasului, rasucind forcepsul adanc in cavitatea sinusurilor. Mi se spune ca el poate realiza 28 de operatii diferite prin aceasta tehnica. Poate parea infiorator pentru cei care privesc, insa pacientii abia daca resimt o senzatie usoara de jena. Un barbat pe care l-am intervievat declara ca a avut 6 oase ale piciorului rupte care au fost vindecate de Joao. O operatie la fel de imposibila medicinii actuale se realiza prin curatarea ochiului cu un cutit de bucatarie (la fel proceda si Jose Arigo). Pe langa indepartarea tumorilor oculare si a cataractelor, Joao vindeca si alte parti ale corpului prin curatirea ochiului la modul descris. Invitat sa vad de aproape aceasta operatie incredibila, am putut sesiza o mica lumina albastruie care emana din varful cutitului. Aceasta lumina patrundea adanc in iris si parea sa se divida in mai multe degete albe. Asa cum am mai mentionat, nu se foloseau nici un fel de anestezice sau antiseptice la aceste operatii. Inciziile nu produceau nici o sangerare, fapt ce ii uimea pe medici si pe oamenii de stiinta, care nu pot explica aceasta.
    Am fost prevenit de un asistent sa fiu atent la un fenomen cu totul miraculos: "operatii invizibile simultane" care aveau loc printre oamenii din multime, in timp ce el opera. Chiar si asa, nu am fost pregatit pentru frecventa de aparitie a acestui fenomen neobisnuit. Oamenii cadeau ca mustele in jurul meu. "Prindeti-l pe acela!" spunea Joao, facand o pauza in timpul unei operatii dificile pe ochi, aratand undeva in multime. "Mai este unul acolo. Duceti-i in camera de convalescenta", spunea el cu multa compasiune. Acestea erau cu adevarat vindecari miraculoase.
    Am putut vedea, cu uimire, cum un om tintuit de 50 de ani in scaunul cu rotile s-a ridicat si a mers dupa o simpla atingere a picioarelor sale. Ajutat de asistenti, el s-a indreptat spre camera convalescentilor, caruciorul devenind acum pentru el un accesoriu inutil.
    M-am dus si eu in acea camera pentru a cerceta cazurile de acolo. Camera mirosea a curat si a steril, fara sa aiba totusi mirosul de chimicale din spitale. Era un aer spiritual acolo. Am cautat cateva din cazurile de "operatii simultane", pentru a vedea cum se vindecasera. Aici, fosti bolnavi de cancer fara speranta de viata, cu pietre la bila, hernii, cataracte, artrite cronice, leucemii, afectiuni cardiace sau cu multe alte boli fara diagnostic - toti erau acum somnorosi, dar calmi si multumiti. Toti cu care am vorbit fusesera operati cu succes. Unui om care nu putea sa se aseze sau sa se intoarca fara ajutor Joao i-a facut o mica incizie intre umeri. Imediat a putut sa se intoarca si sa se aseze singur. Era atat de bucuros incat plangea in timp ce povestea despre miraculoasa sa vindecare.
    Casa continea alte trei camere mari. Una dintre ele este camera de meditatie unde 30 sau mai multe persoane imbracate in alb sunt cufundate intr-o stare profunda de meditatie. Aceasta pentru a genera un puternic camp energetic vindecator. In camera urmatoare se aflau alte 60 de persoane.
    Lungul sir de pacienti trece prin centrul acestei camere pentru a primi tratamentul sau prescriptiile de la mediumul Joao, prin care se manifesta acum o entitate-medic din plan astral. Aceasta "scaneaza" fiecare persoana si ii "vede" problema. Pentru multi, el scrie retete cu plante, intr-un stil stenografic aparte. Cei care necesita operatii sunt indrumati intr-o camera speciala unde se desfasoara operatiile chirurgicale importante si tratamentele prelungite. In timp ce vorbeste, mana sa, parand separata de stapanul ei, scrie cu rapiditate pe un carnet. O alta reteta, alte instructiuni, si sirul merge mai departe. Un inginer, care a venit mai intai cu fiica lui in cautarea unui remediu pentru o boala dureroasa ce ii afecta picioarele, imi spune ca mediumul va ramane pana cand toti cei veniti vor fi tratati, uneori pana noaptea tarziu.
    Joao Teixeira este un om de origine umila care isi dedica trei zile saptamanal pentru vindecarea semenilor sai, fara a cere nici un fel de recompensa pentru aceasta. Intreaga sa fiinta emana o nesfarsita compasiune si o forta interioara deosebita. El rosteste putine cuvinte, dar vocea sa profunda atrage atentia.
    Nascut intr-o familie saraca, el a fost obisnuit de mic cu foamea si cu lipsurile de tot felul. La varsta de 16 ani si-a descoperit extraordinarul dar de a vindeca, in urma unei viziuni in care i-a aparut o femeie care l-a indrumat catre cea mai apropiata biserica. Ajuns acolo, nu-si mai aminteste ce s-a petrecut cu el in urmatoarele cateva ore, dar cand si-a recapatat cunostinta a aflat ca realizase operatii miraculoase. De atunci a continuat sa vindece timp de 38 de ani, in pofida persecutiilor necontenite. O mare parte din tinerete a trait ca un pribeag, calatorind din oras in oras, vindecand oamenii si traind din donatiile lor (care constau in hrana si alimente). Politia l-a hartuit constant, batandu-l si inchizandu-l. Chiar si astazi, cand are atatea cazuri vindecate, in pofida compasiunii si a daruirii sale neconditionate pentru miile de bolnavi care ii cer ajutorul, inamicii sai cauta sa-l discrediteze. Uluitor, el chiar ii trateaza pe multi dintre acestia - medici si politisti - de bolile lor considerate incurabile de medicina clasica. Clerici, rabini si calugarite din intreaga lume au scris marturii despre vindecarile sale miraculoase.
    Cel sarac si cel faimos sunt la fel primiti. Printre acestia din urma, se numara si actrita Shirley MacLaine, careia i se spusese ca nu va mai putea dansa. Joao i-a vindecat picioarele a caror boala era cauzata de o tumoare la stomac. Mii de marturii sunt indosariate alaturi de gramezi de articole decupate din ziare si scrisori personale de multumire. Se estimeaza ca a vindecat mai mult de 15 milioane de oameni in acesti 38 de ani. Rapoartele oamenilor de stiinta din intreaga lume sustin vindecarile miraculoase ale tuturor bolilor cunoscute sau necunoscute, incluzand cancere incurabile, lupus si 139 de cazuri de SIDA. Cu totii veneau la Casa de Dom Inacio mai degraba sceptici, dar plecau convinsi ca Joao este un fenomen paranormal autentic al medicinii.
    Bolnavii nu platesc tratamentul. Daca sunt prescrise plante, ei platesc doar costul acestora (cativa dolari). Ei sunt hraniti la pranz cu o supa consistenta, paine si ceai, care le sunt oferite gratuit. In saptamana dinainte de a ajunge eu, Joao tratase si hranise peste 15.000 de oameni in trei zile! El si ajutoarele sale voluntare au lucrat fara oprire pana la 14 ore zilnic. Se spune ca trateaza si opereaza intr-o saptamana atatia oameni cu maladii majore cati se trateaza intr-o luna la cel mai mare spital occidental.
    Ca si in cazurile altor vindecatori dinaintea sa - Edgar Cayce, Ze Arigo si englezul Harry Edwards, vindecarile sale miraculoase dau speranta celor cu boli in stadii terminale, care au epuizat toate metodele medicinii moderne. Joao este dovada vie a existentei lui Dumnezeu, pe care nici cei mai sceptici nu o pot nega. O calatorie la sanctuarul sau este o experienta spirituala inaltatoare chiar si pentru cei complet sanatosi."
articol preluat din Revista Misterelor
Film Documentar: Vindecatorul din Brazilia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu