marți, 26 august 2014

Tratamente naturiste cu năpraznic



Denumire stiintifica napraznic:

Geranium robertianum

Denumire populara napraznic:

napraznic

Proprietati terapeutice napraznic:

Intern:
- afrodiziac puternic (feminin, dar mai ales masculin), astringent şi antidiareic bun, antihemoragic bun, antispastic mediu-slab, antitumoral bun, diuretic mediu, emenagog bun (declanşează ciclul menstrual), emolient mediu-slab, hipotensiv slab, hipoglicemiant mediu-slab, reîntineritor puternic, revigorant puternic, depurativ mediu-slab, sudorific blând, diuretic mediu, stimulent şi reglator foarte bun al activităţii gonadelor, tonic general puternic.

Afectiuni care se trateaza cu napraznic:

boli tratate cu napraznic: afectiuni ale organelor genitale masculine si feminie, sterilitate, cancer uterin, afectiuni renale, iritatii oculare, herpes

Tratamente naturiste cu napraznic

- antiviral mediu (acţionează asupra virusului herpetic), astringent mediu, vulnerar bun.
- sterilitate masculină, impotenţă – pulbere de napraznic. Se ia o linguriţă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de lungă durată. în practică s-a dovedit a fi extrem de eficientă combinaţia de năpraznic cu rădăcină sau seminţe de brânca ursului. O reţetă populară indică pentru aceste cazuri şi consumarea unei linguriţe de suc proaspăt obţinut prin stoarcerea plantei, adăugată la ocană cu lapte.
- sterilitate feminină, frigiditate – pulbere de napraznic. Se ia o linguriţă de 4 ori pe zi, de obicei în asociere cu puţină scorţişoară pentru atenuarea mirosului care nu este foarte plăcut pentru femei.
- hemoragii uterine de diverse etiologii, dismenoree
- pulbere de napraznic – se administrează câte o jumătate de linguriţă de pulbere de napraznic din 2 în 2 ore în primele 3 zile ale tratamentului, după care se administrează de 4 ori pe zi.
- tumori benigne cu localizări diverse – ceai de napraznic si alte plante. Se beau 2-3 căni pe zi în cure de 3 luni, cu pauză de 1-2 luni.
- adjuvant în cancer – pulbere de napraznic. Se administrează o linguriţă de 4 ori pe zi în cure de 6 luni. Efectele cele mai pregnante s-au observat în cancerul uterin, dar planta poate fi folosită ca adjuvant şi în cazurile decancer mamar, pulmonar, intestinal sau cu alte localizări.
- diaree, inflamaţii ale intestinului – ceai de napraznic (2-3 linguriţe Ia cană). Se beau 2-3 căni pe zi. Are un efect de precipitare a proteinelor toxice din intestin, ceea ce determină un efect foarte rapid de diminuare a inflamaţiei şi de distrugere a microorganismelor de la acest nivel.
- nefrită, cistită (inclusiv cea însoţită de sângerări) – ceai de napraznic si alte plante. Are efect cicatrizant şi stimulent imunitar local. Este foarte bine să fie asociată cu plante antisepticeurinare mai puternice: merişor, tinctură de ienupăr, tinctură de răşină de pin
- iradiere, sechele după iradiere – se ia o linguriţă de năpraznic de 4-6 ori pe zi. Are efect adjuvant.
- iritaţii oculare, oboseală oculară – cataplasmă pe ochi. Se menţine 30 de minute.
- herpes cu diverse localizări – cu ceai de napraznic si alte plante foarte concentrat (5 linguriţe lacană) se fac spălaturi şi se pun comprese.

Mod de preparare napraznic

- cel mai eficient este folosirea puberei de napraznic. Aceasta se face cu ajutorul râşniţei de cafea. Se va lua 1-2 linguriţe de 3 ori pe zi, în special în afecţiunile grave. Se poate face acest lucru o perioadă mai lungă fără efecte secundare. Este foarte util în special în afecţiuni cancerigene.
- se vor pune 2 linguriţe de napraznic la 250 ml apă la temperatura camerei. Se va lăsa pentru 8 ore după care se va strecura. Separat se va face din 2 linguriţe de plantă un infiltrat. Acesta se va pune în 250 ml de apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute, după care se va strecura. După ce acesta se mai răceşte se amestecă cu primul preparat şi se consumă în cursul unei zile.
- tinctură de napraznic – se vor pune 50 g de plantă mărunţită sau chiar transformată în praf într-o sticlă. Peste acesta se va pune alcool alimentar de 70°. Se va ţine apoi timp de 15 zile, timp în care se va agita de mai multe ori pe zi, pentru a se extrage principiile active din plante. Se va strecura după această perioadă.
Se va putea lua câte o linguriţă din tinctură de 3-4 ori pe zi diluată cu apă. Este bine ca aceasta să se ia înainte de mese.

Un comentariu:

  1. https://www.naturasanat.ro/2454-promotie-napraznic-1-1-gratis-60-60-comprimate-dacia-plant.html

    RăspundețiȘtergere