vineri, 29 august 2014

Ursula Southeil - profeţii

Ursula Southeil, (c. 1488-1561) (de asemenea, numele este scris si ca Ursula Southill, Ursula Soothtell sau Ursula Sontheil), mai bine cunoscuta sub numele de Mama/Maica Shipton, a fost, probabil, o ghicitoare si proorocita engleza. Pretinsele ei profetii au fost publicate abia postum, in anul 1641, si contineau o serie de previziuni mai ales regionale, iar doua versete profetice erau despre sfarsitul lumii, niciunul indeplinit.

Daca era ceva prin care "maica Shipton" putea fi recunoscuta pe strada era uratenia. Femeia era din cale afara de urata. Atat de urata, ca iesea doar noaptea. A fost atat de urata, incat numele sau a fost folosit pentru a denumi o specie de molie care are pe aripi un colorit care aduce cu trasaturile fizice ale fetei mamei Shipton, din profil (Mother Shipton moth). Cartea mai sustine ca s-a casatorit la 24 de ani cu Toby Shipton, un tamplar local, cu care a avut o casatorie dificila, barbatul o batea destul de des. Ursula Southeil si-a petrecut viata ghicind si facand bani cu predictiile ei, de-a lungul vietii ei. Chiar si familia Regala a apelat la serviciile ei, multe dintre predictiile "maicii Shipton" indreptandu-se catre soarta familiei Regale. Ea a prezis corect dizolvarea Bisericii Catolice sub Henry al VIII-lea, caderea cardinalului Wolsey, moartea prematura a lui Henry, fiul lui Edward al VI-lea si ascensiunea Reginei Elisabeta la tronul Angliei. Multe din viziunile ei s-au adeverit cu o claritate socanta si specifica, descriind amanuntit evenimente regionale, dar si soarta Pamantului si a omenirii. Ea a devenit in scurt timp un profet temut si respectat in intreaga Anglie, iar numele ei a inceput sa fie rostit in soapta, discret. Ca si Nostradamus, ca sa atraga imaginatia publicului si cel mai probabil pentru a evita, de asemenea, acuzatii de vrajitorie, Ursula Southeil si-a publicat profetiile in rime si versete. A murit in Clifton, Yorkshire, in 1561, cu cinci ani inainte de Nostradamus. O colectie rara, cu profetiile Maicii Shipton a fost publicata acum treizeci de ani. Manuscrisele au fost gasite de catre o femeie, intr-un borcan, la Biblioteca Mitchell, in Sydney, Australia (in prezent Biblioteca de Stat din New South Wales). Aceasta le-a transcris in totalitate, reusind sa le aduca la lumina. Originalele au fost pastrate intr-o camera incuiata, impreuna cu multe alte volume de scrieri profetice considerate nepotrivite pentru vizualizare de catre publicul larg. Aceste versete rare de la maica Shipton par sa aiba indicatii profetice si pentru zilele noastre, evident, deschise interpretarii, potrivit jurnalul.ro.

"Carute de fier vor merge fara cai si vor umple lumea de durere" (probabil se refera la autovehicule si accidente)

"In jurul lumii gandurile oamenilor vor zbura rapid ca si cand ai clipi din ochi. Omenirea imblanzeste apele si lumea se aprinde. Ce ciudat si totusi va deveni realitate". (Probabil telefon, radio, televiziune si internet. Constructia de baraje, dar si electricitatea)

"Sub apa, oamenii vor umbla. Vor merge, vor dormi, vor vorbi". (Submarine, tehnica de scufundare, explorarea adancurilor)

"Si in aer oamenii se vor vedea.  In alb si negru si chiar verde. Un om mare va veni si pleca." (Aeronave)

"In apa, fierul va pluti la fel de usor ca o barca de lemn. Aur mult va fi gasit in piatra si in pamant inca necunoscut". (Nave din fier si OTEL si o descriere a unui zacamant de aur inca nedescoperit.}

"Un razboi mare va urma unde locuiesc paganii si turcii."

"Tari se vor bloca in aprige certuri si vor cauta sa se omoare reciproc. Nordul se va desparti de Sud, iar un vultur nascut din gura Leului va aduce razboi la fiecare usa a lumii". (Probabil un razboi intre tarile nordice sau aluzie la Razboiului Civil American)

"Cand cea mai inversunata cearta se va face, Anglia si Franta vor fi ca unul" (Probabil Al Doilea Razboi Mondial - Anglia si Franta, ca aliati}

"In acele minunate indepartate de zile, femeile adopta o nebunie. Se vor imbraca la fel cu barbatii, pantaloni vor purta. Isi vor taia parul, vor merge calare pe calul de arama, ca vrajitoarele pe maturi. "

"Si racnind, monstri cu oameni pe culme par sa manance recolta verde. Si oamenii vor zbura ca pasarile si vor renunta la cal si plug". (Masini de recoltare si tractoare)

"Semnele vor fi acolo pentru toti sa le citeasca, omul va face cele mai atroce fapte. Omul va ruina viata celor necoapte, luandu-le  sa le fie sotii. Va comite crime brutale si sangeroase in numele cunoasterii. Apoi omul va merge cu mortii, iar mortii vor merge cu omul."

"Regii vor face false promisiuni si vor vorbi de dragul cuvintelor. Natiile se vor intalni pe campul de lupta intr-un razboi oribil, cum nu s-a mai vazut. "

"Atunci cand trei giganti isi vor aduna respiratia si vor vomita noroi, gheata si moarte,  un mare oras va pieri inghitit de cutremur. Tot atunci, crestinii se vor lupta intre ei, iar natiunea galbena va capata o mare putere de la un urs puternic cu care s-au culcat."

"Acesti doi tirani puternice nu vor reusi sa-si faca planul, ei nu reusesc sa imparta lumea in doua. Dar faptele lor aduc boala mare, lasand multi morti. Si vracii nu vor gasi niciun leac, pentru ca nu exista,  acest lucru este mai rau decat lepra"

"Pentru cei care vor mai fi in secolul din urma, sa fuga in munti si pesteri, mlastini si paduri. Furtuni vor fi, oceanele vor veni in hohote, atunci cand Gabriel va sta pe mal, sufland din corn. Taramuri vechi mor, altele noi se nasc. Un dragon de foc va traversa cerul de sase ori inainte ca pamantul sa moara. Omenirea va tremura neputincioasa pentru ca va sti si nu va putea face nimic. Timp de sapte zile si sapte nopti omul va urmari aceasta priveliste minunata. Marile se vor ridica sa muste malul si apoi muntii vor incepe sa urle si sa imparta cutremure. Si cand coada dragonului a plecat plecat omul uita si zambeste si nu va invata nimic. Prea tarziu, prea tarziu pentru omenire, care si-a ales soarta. Zambetul lui mascat, falsa lui grandoare, va atrage furia zeilor, care se amesteca si trimit dragonul inapoi.  tot omul va fugi. Rege, domn sau iobag. Apa va fi otrava. Desi limpede, e otrava. Taramuri se vor sparge din nou, nimic nu va mai fi la loc. Crezi ca ciudat? Ce spun va deveni realitate".

"Si intr-un taram indepartat, barbati alesi, o banda mica, vor trebui sa paraseasca muntele lor solid, ascuns de toti. Cei putini si buni vor conta. Ei vor incepe din nou rasa umana. Dar nu pe taramul vechi, ci pe cel nou, creat de ape. Tara din mare se ridica uscata, curata si moale. Curata de murdaria omenirii, va fi sursa dinastiei omului nou. Iar cei care traiesc aici nu se vor mai teme vreodata de coada dragonului. Iar oamenii vor uita din nou. Crezi ca e ciudat? Dar va fi! "

"Greseala! Omul face o ultima greseala! Inainte sa-si reconstruiasca rasa, un sarpe de argint vine din vazduh si va varsa oameni de gen necunoscut. Aceia se vor amesteca cu omul si vor lumina mintea omului viitor. Vor creste impreuna vor vrea sa le aratam cum sa traiasca si sa iubeasca. In schimb, ei ne vor inzestra copiii cu a doua vedere.  Astfel, Epoca de Aur va incepe. Dar nu uita, coada dragonului este semnul caderii omenirii si declinul omului. Si daca pentru aceasta profetie ma vor arde pe rug, eu asta vad si asta spun. Corpul meu neinsemnat si sufletul meu eliberat. Crezi ca blasfemie totala? Te inseli! Aceste lucruri au venit la mine asa cum aceasta profetie va ajunge sa fie!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu