luni, 15 septembrie 2014

Uniforme şcolare sau nu?!

Uniformele scolare ar putea deveni din nou obligatorii, atat pentru elevii din invatamantul primar, cat si pentru cei de gimnaziu si liceu. In plus, in noul an scolar, elevii vor avea obligatia de a intona imnul national in fiecare zi, inainte de inceperea orelor.

Propunerea reintroducerii obligativitatii uniformelor scolare a fost inaintata de un inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.

Comisarul sef Cristian Cucoreanu, a solicitat, joi, directorilor de scoli sa adopte masuri pentru a-i determina pe elevi sa imbrace uniforme scolare.

Cucoreanu a declarat in cadrul unei intrevederi pe care Inspectoratul Scolar a organizat-o cu directorii institutiilor de invatamant, ca este necesar ca toti elevii sa poarte tinute distinctive, care sa ii deosebeasca de eventualii delicventi din jurul unitatilor scolare.

"Insist pe institutia profesorului si elevului de serviciu. Insist si pe uniforme, daca se poate", a afirmat Cristian Cucoreanu.

La randul sau, prefectul Costica Macaleti a solicitat cadrelor didactice sa devina modele pentru elevi.

"Nu uitati ca aveti o profesie extraordinara si, pentru ca ne inchinam intotdeauna in fata profesorilor, trebuie si dumneavoastra sa daruiti activitatii didactice ce aveti mai bun. Nu uitati nicio clipa ca sunteti modele pentru elevii dumneavoastra", a afirmat Macaleti.

Daca obligativitatea uniformelor scolare nu a fost inca aprobata de autoritati, elevii din invatamantul primar vor fi supusi unei noi reguli in anul scolar 2014-2015:  vor intona varianta scurta a imnului national in fiecare dimineata, inainte de inceperea orelor.
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu