joi, 4 septembrie 2014

Dieta vegană scade riscul de cancer

O cercetare recentă, numită „Adventist Health Study 2", arată o legătură semnificativă între dieta vegană şi incidenţa scăzută a cancerului. Cercetarea, ce urmează a fi publicată curând în jurnalul Epidemiologia, biomarkerele şi prevenţia cancerului, demonstrează că dieta vegană conferă o protecţie crescută împotriva tuturor tipurilor de cancer, în cazul ambelor sexe.
Totodată, o dietă ovo-lacto-vegetariană este eficientă în protejarea faţă de cancerele tractului gastro-intestinal, arată un articol publicat de echipa de cercetare de la Universitatea Loma Linda, care a efectuat şi studiul.
Dieta reprezintă al treilea factor ca importanţă în declanşarea cancerului în statele occidentale dezvoltate. Întrucât adventiştii de ziua a şaptea reprezintă cel mai mare grup american care are o dietă vegetariană şi vegană, Institutul Naţional de Sănătate (INS) a decis finanţarea studiului „Adventist Health Study 2".
Scopul a fost înţelegerea modului în care stilul de viaţă al adventiştilor contribuie la o sănătate mai bună şi o viaţă longevivă. La studiu au participat 69.120 de adventişti. Cercetarea va continua, întrucât INS a decis recent să continue sponsorizarea cercetării şi a acordat suma de 5,5 milioane de dolari pentru următorii cinci ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu