luni, 1 septembrie 2014

“Hrana să vă fie leac, iar leacul hrană”


Cu 400 de ani inainte de Hristos, medicul grec Hipocrate, cel considerat a fi “parintele” medicinii, rostea aceste cuvinte.
In zilele noastre, putini sunt cei care le cunosc si mai putini cei care le si iau in considerare.
Cati dintre medici recomanda pacientilor lor terapia prin nutritie ? Chiar am cunostinta de un celebru oncolog de la noi care, intrebat fiind de unul dintre pacientii sai ce trebuie sa manance, a raspuns : “Aaa….poti sa mananci orice, dar ai grija ca inainte de sedinta de chimioterapie sa nu mananci shaorma sau ceva asemanator, ca sa nu-ti fie prea rau dupa !”.
Pentru ca majoritatea avem cunostinte limitate in domeniul medical, atunci tindem sa vedem in medicul curant un fel de zeitate, iar cuvantul sau devine in scurt timp lege ! Cine ar contesta spusele sale ? Mai ales ca ne si convin si nu presupun iesirea din zona de confort : “Poti sa mananci orice !”.
Cea mai mare greseala pe care o poate face un pacient este sa lase responsabilitatea vindecarii in grija altora : a medicilor, a terapeutilor, a familiei. Sansele ca acea boala sa fie vindecata scad substantial atunci cand nu preiei fraiele si nu iti asumi raspunderea vindecarii.
Citeam intr-o carte a lui Gerson (binecunoscut doctor ce a contribuit la vindecarea a mii de cazuri de boli grave) ca din 100 de pacienti ce primesc un diagnostic de boala “incurabila” :
  •  15% reactioneaza sub forma : “Nu ma mai pot vindeca ! Am sa mor !” – acestia au cele mai mari sanse sa moara;
  • 70% si-ar dori sa se vindece, dar lasa asta in grija doctorului, a terapeutului etc – sansele lor la vindecare sunt reduse substantial;
  • 15% isi spun : “Am aceasta boala. Ce am de facut ca sa ma vindec ?” – acestia se vindeca 100%;
Pana la urma, atitudinea este cheia ! Felul in care te raportezi la situatie !
Caci nimeni nu are puterea sa vindece pe nimeni ! Singurul capabil de vindecare este pacientul, cu sprijinul lui Dumnezeu ! Medicul, terapeutul, ingrijitorul – toti acestia sunt uneltele/instrumentele/mijloacele care ii sunt puse omului la dispozitie pentru a se vindeca.
Extrapoland, nu cred ca alegand o cale sau alta : medicina alopata sau terapii alternative – se poate vindeca o boala ! Ci doar inlaturand toate acele cauze care au condus la aparitia bolii si facand schimbarile necesare si apeland la toate acele tratamente care simti ca iti sunt de folos – doar astfel cred ca se poate vindeca cineva cu adevarat !
Revenind la titlul articolului, cred cu tarie ca dieta contribuie in primul rand la preventia bolii si apoi, la vindecare !
Sunt cazuri atestate documentar (doar citind cartea lui Gerson si afli de o multime de astfel de cazuri) care s-au vindecat prin dieta si in special printr-o dieta bazata preponderent pe cruditati ! In general, cei care s-au vindecat 100% au un numitor comun : gravitatea bolii si faptul ca medicii s-au declarat neputinciosi.
Iata cateva povesti de succes :
Kriss Carr (http://kriscarr.com) - diagnosticata in 2003 cu o forma foarte rara si incurabila de cancer in stadiul 4. Diagnosticul nu a descurajat-o, ci a ales sa traiasca viata la maximum si sa se vindece ! 10 ani mai tarziu este intr-o forma maxima de sanatate, autoare a 5 carti printre care mentionez “Crazy Sexy Diet” si o binecunoscuta promotoare a autovindecarii :
“I learned that a nutrient dense, plant-passionate diet rules, the Standard American Diet destroys (everything), stress sucks (all life-force), exercise is non-negotiable (great for your head, heart, cells and ass-ets), joy is utterly contagious, and having fun must be taken very seriously.”
“Am invatat ca dieta care vindeca este cea bazata pe vegetale, bogata in nutrienti si ca dieta standard occidentala distruge (totul), stresul iti rapeste toata forta vietii, miscarea fizica nu se negociaza (face minuni pentru psihic, inima, celule si forma), bucuria este contagioasa si distractia trebuie chiar luata in serios”.
Jess Ainscough (http://www.thewellnesswarrior.com.au) - la 22 ani, diagnosticata cu o forma rara de cancer osos pentru care nu exista tratament medicamentos. Solutia medicilor : amputarea bratului. Jess a refuzat, a trecut pe terapia Gerson si dupa 2 ani s-a vindecat complet.
I took my health into my own more-than capable hands.I learned how to treat myself with absolute kindness & self-respect.I radicalized my diet. I systematically detoxified my body — and mind.I discovered that wellness isn’t a destination, but a loving (and unconditionally forgiving) relationship with your own body.”
“Mi-am luat sanatatea in propriile mele maini. Am invatat cum sa ma port fata de mine cu bunatate si respect. Mi-am schimbat radical dieta. Mi-am detoxifiat sistematic intreg corpul – inclusiv mintea. Am descoperit ca starea de bine nu este o destinatie, ci o relatie de iubire (si iertare neconditionata) cu propriul tau corp.”.
Chris Wark (http://www.chrisbeatcancer.com) a fost diagnosticat in 2003, la 26 de ani, cu cancer la colon in stadiul 3. A facut operatie, insa a refuzat tratamentul chimioterapeutic. Si-a schimbat radical stilul de viata, trecand de la Mac Donalds si Coca Cola la o dieta bazata pe cruditati, sucuri si vegetale. 
“The human body is Intelligently Designed to heal itself, and given the proper nutrients and care, it will.
Despite what conventional doctors may have told you…”
“Corpul uman este atat de inteligent costruit astfel incat se poate vindeca singur, iar in conditiile in care ii dai nutrientii de care are nevoie si ii oferi atentie, o va face. Indiferent de ceea ce doctorii alopati ti-ar spune….”.
Acestea sunt doar cateva din povestile de succes ! Toti cei care s-au vindecat au in comun :
  • puternica dorinta de a se vindeca;
  • asumarea responsabilitatii;
  • recurgerea la mijloace naturale, in mod special la terapia prin nutritie;
  • eliminarea stresului de orice fel;
  • iubirea sincera fata de sine;
  • iertarea neconditionata;
 Deci…poate dieta sa vindece cancerul de san sau orice alta boala ? Cu siguranta ca schimbarea dietei nu este suficient….insa este un factor de o importanta vitala ! Da-i corpului ceea ce are nevoie si el isi va face treaba !
- See more at: http://www.hranatate.ro/poate-dieta-sa-vindece-cancerul-de-san/#sthash.reZd1i2c.dpuf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu