miercuri, 17 septembrie 2014

Turmenicul şi curcumina

Are peste 580 de beneficii si este considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil… Descopera proprietatile miraculoase ale turmericului si ale curcuminei, substanta activa capabila sa distruga celulele canceroase!
Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian. Este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 4000 de ani.
Turmericul contine curcuminoide, substante biologice active care se gasesc in curcumina si care au proprietati antioxidante puternice. Acestea neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si apara organismul de bacterii. Curcumina este cea care ii confera turmericului superba sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. Se estimeaza ca in 100 g de turmeric se afla 3-5 grame de curcumina.
Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Folosit de secole in medicina ayurvedica drept remediu impotriva artritei reumatoide, un studiu efectuat de Colegiul de Medicina UA in 2006 confirma intr-adevar efectul anti-artrita al turmericului. Totodata, turmericul poate contribui si la reducerea inflamatiei asociate cu astm. Adauga o lingurita de pudra de turmeric intr-un pahar de lapte cald si bea acest remediu homemade eficient.

Turmericul – condimentul minune. Cucurmina distruge celulele canceroase

turmeric, curcumina
GreenMedInfo.com a avut in vedere peste 400 de studii aflate in baza de date a Bibliotecii Nationale de Medicina, descoperind peste 580 de potentiale beneficii ale turmericului si ale principalului sau polifenol, curcumina. Publicatia a spus despre planta despre curcuma ca ar fi chiar “cea mai importanta planta a lumii”. Iata cateva din proprietatile uimitoare ale curcuminei:
  • distruge cancerul rezistent la medicamente
  • protejeaza impotriva bolilor cauzate de iradiere
  • reduce nivelul inflamatiilor din organism
  • protejeaza impotriva toxicitatii metalelor grele
  • previne si suprima boala Alzheimer
Curcumina continuta de turmeric este un fitonutrient cu adevarat extraordinar si are proprietati remarcabile, fiind recunoscuta in primul rand pentru efectul sau anti-cancer. Da, curcumina previne aparitia si dezvoltarea multor tipuri de cancere printre care si cancerul de colon. Curcumina impiedica raspandirea si inmultirea celulelor tumorale, dar si transformarea celulelor normale in celule canceroase. In acelasi timp, curcumina inhiba sinteza unei proteine despre care se crede ca este raspunzatoare de formarea tumorilor. Totodata, ajuta corpul sa distruga celulele canceroase modificate, impiedicandu-le astfel sa se raspandeasca in organism.
In india, unde turmericul este nelipsit din bucatarie si din alimentatie, prevalenta a 4 tipuri de cancer frecvente in Statele Unite (cancerul de colon, de san, cancerul la prostata si cancerul la plamani) este de 10 ori mai mica. De fapt, cancerul la prostata, un diagnostic pus frecvent barbatilor din Europa si din America, este rar in India. Nu putin sunt cei care pun aceasta realitate pe seama consumarii de turmeric

Turmeric – Alte indicaţii terapeutice

Preparatele fitoterapeutice pe bază de turmeric sau consumul condimentului propriu-zis sunt indicate si în caz de  tulburări circulatorii, hematoame, luxaţii, contuzii, febră musculară, boli hepato-biliare, flatulenţă, icter, hemoragii, colită ulcero-hemoragică, boala Crohn, artrită reumatoidă, infecţii respiratorii, cancer, afecţiuni reumatismale.
Administrare:
Pudra se poate administra câte o jumătate de linguriţă de trei ori pe zi în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.
Infuzie din rădăcină -  se prepara din o linguriţă de rădăcină la o cană cu apă, se pot consuma 2 căni pe zi.
Tinctura – se administrează 15-20 de picături pe zi.
Folosită insa în cantităţi foarte mari, rădăcina de turmeric poate produce iritaţie gastrică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu