luni, 15 septembrie 2014

Modificări în noul Regulament şcolar

Noul regulament şcolar este încă în dezbatere publică, însă majoritatea prevederilor de mai jos se vor aplica chiar din acest an şcolar. Încercăm să explicăm principalale schimbări faţă de forma de anul trecut a acestui regulament, în articolul de mai jos. 

1. Părinţii au dreptul de a contesta orice notă primită de copil la teze şi lucrări. Dacă părintele recurge la acest drept, învăţătorul/profesorul va fi nevoit să justifice nota elevului în faţa elevului, a părintelui şi a directorului şcolii. 

2. Părinţii pot motiva, pe proprie răspundere, trei zile de absenţe pentru copiii lor. Pentru toate celelalte absenţe, elevul trebuie să aducă o dovadă din partea medicului. 

3. Amenzile pentru părinţii care nu se ocupă de şcolarizarea copiilor sunt cuprinse între 100 şi 1.000 de lei. Potrivit regulamentului, părinţii care nu vor putea plăti aceste amenzi vor fi obligaţi să efectueze ore de lucru în folosul comunităţii. 

4. Apar manualele digitale pentru elevii claselor I şi a II-a. Totuşi, în acest moment nu se ştie după ce manuale vor învăţa aceşti copii, deoarece autorităţile au decis să reevalueze licitaţia pentru manualele digitale şi au suspendat temporar procedura de achiziţie. 

5. Elevii din clasa pregătitoare au în orar o oră de limbă modernă. În clasele a III-a şi a IV-a, elevii au două astfel de ore în orarul săptămânal. 

6. Elevii de clasa a II-a au planificată o oră în plus de matematică. Astfel, ei vor avea 4 ore de matematică în fiecare săptămână. 

7. Dispare disciplina Educaţie tehnologică, iar Artele vizuale şi Abilităţile practice au repartizată o oră în plus, în fiecare săptămână. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu