joi, 18 septembrie 2014

Cele 12 strategii de prevenire a cancerului

Cele 12 strategii de prevenire a cancerului
Exista atat de multe strategii care te pot ajuta sa reduci considerabil riscul aparitiei cancerului. Te sfatuim sa nu astepti pana primesti acest diagnostic. Trebuie sa iei masurile de prevenire incepand de astazi. Este mult mai usor sa prevenim cancerul decat sa-l tratam. Cu toate acestea, poti elimina riscul de cancer si de boli cronice si iti poti imbunatati radical sansele de recuperare in cazul in care suferi de cancer in prezent, doar urmand urmatoarele 12 strategii relativ simple:
1. Prepararea alimentelor
Este necesar sa mananci zilnic cel putin o treime dintre alimente crude. Evita prajirea alimentelor. Incearca sa adaugi dietei tale cat mai multe alimente cu proprietati de prevenire a cancerului precum: broccoli, turmeric si alimente care contin resveratrol.
2. Carbohidratii si zaharul
Eliminarea partiala sau completa a alimentelor procesate, a zaharului si a alimentelor pe baza de cereale din dieta ta este necesara. Acest lucru este valabil si in cazul cerealelor organice neprelucrate integrale deoarece acestea iti pot creste considerabil nivelul de insulina. In cazul in care suferi de o forma de cancer eliminarea completa a zaharului si a fructozei este o strategie evidenta, deoarece zaharul promoveaza dezvoltarea celulelor canceroase. Aportul total de fructoza ar trebui sa se situeze in jurul a 25 de grame zilnic, inclusiv fructe.
3. Proteine si grasimi
Este necesara reducerea nivelului de proteine la 1g/kg corp zilnic. Inlocuieste proteinele cu acizi grasi de inalta calitate, cum ar fi uleiul de cocos, avocado, carnea de inalta calitate si cu ouale de la gainile de tara.
4. Organismele genetic modificate
Evita alimentele modificate genetic deoarece acestea sunt tratate cu erbicide, cum ar fi Roundup (glifosat), o substanta extrem de cancerigena. Alege alimente proaspete, organice, de preferinta cultivate pe plan local.
5. Omega3 de provenienta animala
Normalizeaza aportul de acizi grasi esentiali omega3 si omega6 prin administrarea de ulei de Krill si elimina din dieta ta consumul de uleiuri vegetale prelucrate.
6. Probioticele naturale
Optimizarea florei intestinale reduce inflamatia si intareste raspunsul sistemului imunitar. Adaugarea de alimente fermentate natural dietei tale este o modalitate foarte usoara prin care poti preveni cancerul si prin care poti accelera perioada de recuperare. Poti intotdeauna opta pentru un supliment probiotic de inalta calitate, dar alimentele fermentate natural sunt cele mai sanatoase.
7. Exercitii fizice
Exercitiile fizice reduc nivelul de insulina, iar in consecinta se creeaza un mediu care descurajeaza cresterea si raspandirea celulelor canceroase.
8. Vitamina D
Exista dovezi stiintifice care atesta faptul ca puteti reduce riscul de cancer la mai mult de jumatate, pur si simplu prin optimizarea vitaminei D, prin expunerea adecvata la soare. Nivelul seric de vitamina D ar trebui sa se situeze constant in jurul valorii  de 50-70 ng/ml, dar daca urmati un tratament impotriva cancerului ar trebui sa se situeze intre 80-90 ng/ml pentru un beneficiu maxim.
In cazul in care suferi de cancer si iti administrezi vitamina D pe cale orala, ar fi foarte prudent sa-ti monitorizezi nivelurile de vitamina D din sange in mod regulat, precum si suplimentarea organismului cu vitamina K2, deoarece simptomele de deficit de K2 sunt cele care provoaca simtomele de toxicitate ale vitaminei D.
9. Somn
Asigura-i organismului tau orele necesare pentru a se reface, noapte de noapte. Lipsa somnului poate interfera cu productia de melatonina, care este asociata cu un risc crescut de rezistenta la insulina si cu cresterea in greutate, ambele conditii ale aparitiei cancerului.
10. Expunerea la toxine
Este necesara reducerea expunerii la toxinele de mediu, cum ar fi pesticidele, erbicidele, substantele chimice de uz casnic, odorizantele sintetice si produsele cosmetice toxice.
11. Expunerea la radiatii
Limiteaza expunerea la radiatii si protejeaza-te de radiatiile produse de telefoanele mobile, turnuri, statii de baza si de aparatele WI-fi, precum si de cele emise de procedurile medicale (radiografii dentare, mamograme, etc.)
12. Managementul stresului
Stresul are o contributie uriasa la aparitia bolilor. Chiar si CDC afirma ca 85% dintre o afectiune este determinata de factori emotionali. Din cate se pare, stresul si problemele nerezolvate pot fi mai importante decat cele fizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu