joi, 4 septembrie 2014

Prevenirea cancerului la sân

    Traim intr-o epoca in care bolile cronice sunt la tot pasul, iar oamenii sunt din ce in ce mai inspaimantati.  Dupa cum probabil banuiesti, una dintre bolile cele mai intalnite in acest secol este CANCERUL. Nu este nevoie sa ai studii de specialitate pentru a sti ca aceasta maladie este una cat se poate de serioasa. Ba mai mult,  oamenii se sperie numai la auzul cuvantului "CANCER" si asociaza aceasta denumire cu moartea. Desigur ca lucrurile nu trebuie sa decurga asa. Tine minte ca aceasta boala arata un singur fapt: organismul tau nu este in armonie. Mai pe scurt, CANCERUL nu este altceva decat o dizarmonie la nivelul trupului si psihicului. Dar asta nu inseamna ca nu te poti proteja. Atat timp cat alegi sa ai un stil de viata sanatos si relaxant, cu siguranta vei sta departe de aceasta boala. Ce ar trebui sa faci pentru a preveni CANCERUL LA SAN?
Din pacate, CANCERUL LA SAN este una dintre cele mai intalnite forme ale acestei boli si surpriza! Nu doar femeile sunt afectate de aceasta boala.
Urmeaza aceste sfaturi pentru a fi in siguranta:
1. Consuma alimente integrale. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca mancarile "gata facute" nu sunt sanatoase. Acestea contin o gramada de chimicale nocive, iar continutul lor de nutrienti este foarte sarac. Incearca sa iti prepari tu mancarea, va merita efortul. Nu uita sa incluzi in dieta ta multe legume verzi si fructe, acestea fiind o adevarata sursa de antioxidanti, meniti sa iti purifice organismul.
2. Incearca sa mananci cat mai putine lactate si gluten. Poate ca aceasta veste este teribila pentru cei care adora branza si iaurturile, dar aceste alimente, alaturi de gluten, duc la inflamarea tumorilor sau la declansarea lor si slabesc puterea sistemului imunitar, organismul tau fiind incapabil sa lupte, in acest context.
3. Fa sport de 4-6 ori pe saptamana, aproximativ 30 de minute. Chiar daca pare o misiune imposibila, in special pentru cei care sunt ocupati, nu este bine sa sari peste acest pas. Corpul nostru este destinat miscarii, asa cam fa un efort si pune-l la treaba! In acest fel, vei imbunatati circulatia sangelui si vei indeparta surplusul de limfa. Sistemul limfatic (totalitatea ganglionilor, vaselor și a altor corpuri limfatice care transportă limfa) nu are propriile sale mijloace de deplasare, asa ca este transportata gratie miscarilor muschilor.
4. Fa dusuri reci. Aceasta regula nu este doar pentru sezonul calduros. Dupa cum am mentionat mai sus, limfa nu se pune singura in miscare. Cu ajutorul acestor dusuri limfa va decongestiona tesuturile din jurul sanilor si axilele. Asa ca, este indicat sa faci un mic efort care poate sa-ti aduca doar beneficii. Sfat: Nu face dus imediat cum vii de afara, asteapta sa te obisnuiesti cu temperatura casei, altfel organismul tau ar putea suferi un soc, care se va "traduce" printr-o raceala.
5. Elibereaza-te de gandurile negative. In momentul in care gandesti negativ, mintea ta va crea experiente negative pentru tine. Dar exista si vesti bune. In momentul in care iti schimbi gandurile si esti pozitiv, ghici ce? Mintea te va ajuta sa transpui in realitate acele experiente pozitive. Sfat: Incearca sa te inconjori, la propriu, cu afirmarii pozitive, menite sa te aduca pe calea cea buna. Asa ca, nu ar fi rau sa lipesti astfel de biletele in locurile din casa unde le vei putea observa cu usurinta: in oglinda, pe frigider, la tine in camera, etc. Daca nu te simti inspirat, nu este nicio problema, inspira-te din sutele de mesaje pozitive pe care le poti gasi pe internet. Daca ai nevoie de o schimbare in viata ta, incearca yoga, reiki sau alte tehnici care te pot scoate la liman. Meditatia si rugaciunea sunt instrumente puternice, asa ca nu le evita.
6. Gaseste un chiropractician. In caz ca nu stiai deja, chiropractica este un tratament natural, care consta in manipularea, articulatiilor coloanei vertebrale. Acestea influenteaza sistemul nervos central si periferic (nervii spinali). Este foarte important sa ai grija de coloana ta vertebrala, iar atunci cand inima si plamanii tai nu functioneaza la capacitate maxima, pieptul tau incepe sa se "relaxeze", iar muschii nu vor mai fi nevoiti sa lucreze atat de mult.
7. Respira profund. Poate ca pare un lucru banal, dar este extrem de important. Pentru yoghini, respiratiile masoara calitatea vietii, iar cu cat respiri mai adanc, cu atat calitatea vietii tale este mai buna. O respiratie corecta calmeaza mintea si fac ca limfa sa circule in jurul tesuturilor sanilor si de asemenea in jurul cavitatii toracice.
8. Razi cat de mult poti. Probabil ca ai aflat pana acum ca rasul elibereaza endorfinele si cresc nivelul oxigenului asa ca este extrem de sanatos pentru organismul tau. RASUL te va ajuta sa te eliberezi de stres, iar tu vei avea o cu totul alta dispozitie, mult mai buna.
9. Detoxifica-ti ficatul. Acest organ este responsabil cu detoxifierea corpului, asa ca este foarte important pentru organismul nostru. In momentul in care ficatul este suprasolicitat, fiind nevoit sa elimine toxinele prezente in corpul nostru, sangele devine suprasaturat din pricina acestor elemente nocive, ceea ce poate produce inflamatii. In medicina chineza se spune ca un ficat toxic poate cauza nenumarate probleme, tocmai de aceea este indicat sa consumi multe ceaiuri pentru detoxifiere cum ar fi cel de galbenele sau de urzica.
10. Evita sa mananci si sa bei din AMBALAJE de PLASTIC. Plasticul contine chimicale care se comporta ca estrogenul (sunt hormoni sexuali sau foliculari produsi de regula de organele sexuale femeiesti) in corpul nostru. In momentul in care corpul "observa" acest estrogen decide sa-l foloseasca, considerand ca este real, dupa aceea il ataseaza celulelor din corp. Dupa cum stii, plasticul nu se descopume, acesta fiind o adevarata amenintare la adresa organismului nostru. Asa ca, fa tot posibilul pentru a evita ambalajele din plastic, mai ales cele care contin mancare, sunt extrem de toxice pentru corpul nostru. Poate ca la prima vedere ti se va parea dificil sa urmezi atatea reguli, dar trebuie sa te gandesti, inainte de toate, ca sanatatea ta poate depinde de ele. Asa ca, incepe prin a respecta 2-3 sfaturi, iar cand te vei simti pregatita, ridica stacheta.
"Prevenirea este mama intelepciunii", spune o vorba din popor, asa ca ai grija de sanatatea ta, acesta fiind bunul cel mai de pret.

Sursa: http://drarjan.com/breast-health-awareness/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu