miercuri, 17 septembrie 2014

Polenul de albine

Polenul are 40% din compozitie numai proteine, aminoacizi liberi si acid folic. Contine multe elemente pe care produsele de origine animala nu le au in componenta. Astfel, polenul este mai bogat in proteine decat orice sursa de origine animala. Polenul contine mai multi aminoacizi decat aceleasi cantitati de carne de vita, oua sau branza. Aproape jumatate din proteinele sale sunt sub forma de aminoacizi liberi, care sunt deja pregatiti pentru a fi folositi direct de catre organismul uman.
Expertii spun ca polenul este cap de lista printre cele 22 de alimente care ne ajuta sa ne crestem nivelul de energie. Dar nu e bun doar ca energizant.
Polenul de albine este deseori folosit in creme, tincturi sau unguente, pentru a trata inflamatiile si iritatiile obisnuite ale pieli, precum psoriazisul sau eczemele. Aminoacizii si vitaminele iti protejeaza pielea si ajuta la regenerarea celulelor.
Polenul contine o cantitate ridicata de antioxidanti, care pot avea un efect antiinflamator asupra tesuturilor plamanilor, prevenind aparitia astmului.
Daca va faceti griji ca polenul va poate declansa vreo alergie, aflati ca din contra, el diminueaza nivelul de histamina si amelioreaza multe alergii.
Pe langa vitamine, minerale si proteine, acesta mai contine enzime, care pot fi de folos la digestie.
Consumul de polen nu ne intareste doar stomacul ci intreg sistemul imunitar. Specialistii cred ca polenul este un antibiotic natural care ne ajuta corpul in lupta cu virusii.
In numeroase clinici care trateaza dependenta se apeleaza la polenul. Acesta ajuta la suprimarea impulsurilor care ne fac dependenti de unele substante nocive ca drogurile sau alcoolul.
Polenul e bogat in rutin, un antioxidant bioflavonoid care ajuta la intarirea vaselor de sange, remediaza problemele circulatorii si corecteaza nivelul de colesterol. Proprietatile sale anti-coagulare ar putea preveni atacul de cord sau atacul cerebral.
Va mai spun doar ca polenul e de ajutor si barbatilor care sufera de probleme cu prostata dar si femeilor care se confrunta cu infertilitatea.
E cu adevarat un aliment complet!

Sursa: http://www.realitatea.net/fresh-refresh-polenul-este-un-aliment-complet_1526805.html#ixzz3DZzFBEiF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu