Atunci cand esti racit, ai o infectie sau pur si simplu nu te simti bine, doctorii prescriu de obicei antibiotice. Cu totii stim deja cat de periculoase pot fi antibioticele. Cum ar fi daca am putea gasi in natura sursa pentru vindecare, astfel incat sa nu mai suferi de greata sau ameteli, arsuri la stomac sau in cel mai rau caz, distrugerea florei intestinale benefice. Cum ar fi sa nu te mai simti la pamant atunci cand te incearca o raceala, ci sa te simti bine?
E adevarat, usturoiul are un miros caracteristic destul de neplacut pentru unii – nu-i de mirare ca vampirii nu-l suporta! Dar beneficiile pentru sanatate dintr-un singur catel de usturoi ar trebui sa depaseasca neplacerea mirosului sau.
In Rusia, usturoiul poarta denumirea de
‘penicilina ruseasca’ – proprietatile sale
in recomanda drept cel mai bun
antibiotic natural.
Agenti antimicrobiali si antifungiali: in studii recente s-a descoperit faptul ca alicina s-a dovedit a fi eficienta in lupa impotriva a doua tulpini bacteriologice: Enterococi si Staphilococi.
Greutatea copilului: un grup de cercetatori englezi a descoperit faptul ca usturoiul consumat in timpul sarcinii poate contribui la cresterea greutatii copilului si scade riscul preeclampsiei la nastere – preeclampsia se produce cand tensiunea sangvina a femeii creste ;afecteaza sapte procente din toate sarcinile din lume. Cel mai adesea afecteaza mamele aflate la primul copil (primiparele) si femeile insarcinate cu gemeni sau cele care au sarcini multiple.
Scade riscul producerii cancerului: Intr-un studiu efectuat pe un numar de femei din Iowa, SUA, cele ce introdusesera usturoiul in dieta lor ca si aliment uzual, au prezentat cu circa 32 % mai putine sanse de a dezvolta cancer de colon. Un alt studiu al Institutului National de Cancer din SUA afirma ca usturoiul poate incetini dezvoltarea celulelor maligne cat si auto-distrugerea celulelor canceroase.
Sanatatea inimii si colesterolul: usturoiul actioneaza ca o bariera ce creste nivelul colesterolului bun – LDL (colesterol de densitate mica) – si reduce vascozitatea sangelui. Intr-un studiu efectuat pe parcursul a 16 saptamani, in care unui grup de 261 de oameni i-a fost administrat usturoi zilnic : nivelul colesterolului s-a redus cu 12% si nivelul trigliceridelor a scazut cu 17%.
Pentru sute de ani, usturoiul a fost folosit ca planta de leac pentru numeroase afectiuni – raceli, infectii, rosu in gat, sinuzita, astm, congestie si chiar impotenta. in prezent studiile stiintifice dovedesc faptul ca tratamentele traditionale nu sunt doar legende din batrani, ci in plus vin cu noi descoperiri despre puterea vindecatoare a usturoiului.
Surse:
http://www.miracleofgarlic.com/ - usturoiul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu