Conform vindecătorilor care utilizează tehnici care sunt în armonie cu natura, talpa piciorului este un loc special al corpului uman. Pe de o parte prin faptul că unele regiuni (zone) ale acestuia pot fi corelate cu anumite părți ale organismului și prin stimularea acestor zone pot fi influențate starea acelora. Pe de altă parte datorită faptului că talpa piciorului este cel mai departe de organele interne, pentru care organismul aici încearcă să acumeleze acele toxine, care vor fi depozitate pe un termen mai lung. Tot acest principiu stă la baza acelei metode larg cunoscute din medicina orientală care poartă denumirea de reflexologie. Maseurii reflexologi prin masajul zonelor de pe talpa picioarelor, ajută eliminarea toxinelor din organism, armonizează funcționarea organelor interne, respectiv prin stimularea a zeci de mii de terminații nervoase, încearcă să dea informații pentru corp în vederea realizării unei funcționări armonioase. Terminațiile nervoase amintite nu numai că sunt acceptoare dar totodată sunt și căi de eliminare pentru toxinele acumulate.
Scăldatul talpei picioarelor este o metodă de tratament răspândită în medicina populară maghiară. Scăldatul picioarelor în apă caldă sau călduță, încălzește organismul și sufletul, armonizează tensiunea vasculară și stabilizează circulația sângelui. Baia pentru picioare complexată cu plante medicinale reprezintă un tratament eficient nu numai pentru afecțiunile picioarelor. Scăldatul picioarelor în apă cu sare, reprezintă o cură de detoxifiere foarte eficientă, datorită efectului de detoxifiere și efectului de transportator de bioinformație a sării. Apa pentru scăldatul picioarelor va avea o temperatură de 40 de grade, iar cantitatea de sare să fie de 10%. Putem stabili în funcție de starea noastră generală frecvența aplicării scăldatului picioarelor pe o scală începând cu de două ori pe zi și până la de două ori pe săptămână, care să fie frecvența cea mai adecvată pentru noi. Durata scăldatului trebuie să fie de cel puțin 40 de minute, dar poate să fie și de 1-1,5 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu