joi, 21 august 2014

Să mâncăm usturoi!

Facem o pledoarie pentru usturoi si iti recomandam cu insistenta: manaca usturoi! Despre usturoi nu se poate spune decat ca este un veritabil medicament natural si un aliment minune.

Usturoiul este folost de secole in medicina traditionala peste tot in lume, iar cercetarile au confirmat multe dintre proprietatile exceptionale pe care le are usturoiul. Marele beneficiu este ca nu are nici un fel de contraindicatii.

Usturoiul poate preveni multe probleme de sanatate


Intareste sistemul imunitar, este benefic inimii si actioneaza ca un antibiotic natural. In plus previne osteoporoza, combate fenomenele neplacute ale menopauzei, previne cancerul din sfera genitala si cel de colon.

Un studiu, publicat in American Journal of Nutrition, a aratat ca persoanele care consuma usturoi, crud sau gatit, in mod frecvent, au un risc injumatatit de a suferi de cancer la stomac sau colorectal decat cei care nu au acest obicei.

Tot usturoiul subtiaza sangele si reduce riscul formarii cheagurilor. Consumul regulat de usturoi tine arterele in cea mai buna stare.

Nu in ultimul rand usturoiul are capacitatea de stimula metabolismul si de a topi depozitele adipoase, fiind ideal in curele de slabire. Studii recente au dovedt ca acesta are capacitatea de a topi grasimi si daca este asociat cu grasimi animale, lipidele vor fi bine si complet metabolizate.

O alta utilitate pentru usturoi este aceea ca este eficient in tratarea unor infectii localizate la nivelul urechilor, gurii sau gatului. Lupta, de asemenea, cu listeria, salmonella, E.coli si diversi stafilococi. Cum? Mancand pur si simplu usturoi simplu, sos de usturoi, mujdei sau usturoi copt (care are avntajul ca pierde o parte din mirosul intens si din iuteala).  
Usturoiul este eficient si in tratarea acneii, actionand din interior. Tot el coboara si nivelul zaharului din sange, iar pe diabetici ii ajuta sa secrete insulina. Este ideal in caz de astm sau bronsita, gratie proprietatilor sale de antibiotic natural. Este si un expectorant natural. Un consum contant de usturoi te fereste de artrita si este o excelenta sursa de antioxidanti.

Explicatia pentru toate aceste proprietati sta in combinatia speciala de substante pe care le contine usturoiul si cantitatea mare de sulf din acesta. In usturoi se gasesc exact cantitatile optime. La aceasta se adauga vitamine si alte minerale, precum si substante unice care nu se gasesc decat in usturoi, toate benefice pentru organism.

In 20 de grame de usturoi se afla 15% din doza zilnica de mangan, 11% din doza de vitamina B6, 9,3% din doza de vitamina C, 3,6% din necesarul de seleniu, 3,2% din necesarul de calciu, precum si doze demne de luat in seama de fosfor, triptofan, vitamina B12 (12.6%) si inca multi alti nutrienti unici, enzime si aminoacizi esentiali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu