Oamenii mananca carne de foarte multa vreme. Este aceasta, insa, hrana fireasca, necesara si sanatoasa pentru oameni sau ne aflam intr-o teribila eroare? Iata 10 motive pentru care nu ar trebui sa mananci carne. strawberry1. Se poate constata cu usurinta, fara mare efort, ca nu ai nici gheare, nici incisivi puternici si nici coltii lungi si ascutiti. Concluzia logica: oamenii nu au nici una dintre calitatile si armele naturale ale animalelor de prada. Asadar, este limpede ca, nefiind pradatori naturali, oamenii ar muri rapid de foame daca ar fi nevoiti sa vaneze, pentru a supravietui, cu mainile goale. Mi se tot spune, de catre tot felul de indivizi, ca omul a fost practic dintotdeauna vanator. Evident ca acest lucru este fals, dar, intr-adevar, la un anumit punct al istoriei, omul a inceput sa vaneze animale si sa le manance. Inteleg nevoia respectiva in contextul acelor vremuri. Unde sunt, insa, in zilele noastre, vanatorii? Ce si cum vaneaza ei? Vaneaza salamul, micii, carnatii si slanina din magazine? Stiati ca exista pe planeta asta niste indivizi care pun la indoiala barbatia celor care aleg sa nu manance carne? Ii invit pe acestia sa vaneze, cu mainile goale sau cu arme naturale, rudimentare, fiarele salbatice ale padurii si doar apoi sa vorbeasca despre acest subiect si sa-i judece pe altii. Si le mai fac o invitatie: sa manance carne cruda. Doar astfel pot dovedi ca aceasta este hrana fireasca pentru ei.
Modul si contextul in care fiintele umane consuma carne este pura necrofagie. Stiu ca suna socant si revoltator, dar asta e situatia. Explic imediat de ce. Fiindca fiintele necrofage sunt cele care consuma cadavre de animale vanate de altii. Pai oamenii nu fac exact acelasi lucru? Ba da, desigur. Doar ca nu sunt vanate, ci crescute si ucise intr-un fel de lagare de exterminare. Ei, bine, cei ce sunt cu adevarat OAMENI nu pot, sub nici o forma, sa accepte o astfel de conditie dezonoranta si rusinoasa.3. Fiinta umana nu a fost construita genetic, structural și fiziologic pentru a manca carne.
Din punct de vedere biologic, intre noi, oamenii, si animalele mancatoare de carne sunt diferente foarte mari. Astfel, carnivorele au tractul digestiv doar de cel mult 3 ori mai lung decat lungimea corpului, omnivorele de 3-4 ori, in timp ce oamenii il au de 10-12 ori mai lung, la fel ca animalele frugivore. In plus, saliva omului este alcalina, pe cand cea a carnivorelor si a omnivorelor este acida, iar secretia de acid clorhidric la nivelul stomacului carnivorelor este de 20 de ori mai puternica decat la oameni. Din aceasta cauza, resturile de carne putrezita pot ramane, nedigerate, in colon zile, saptamani, luni sau chiar ani de zile.
Exista numeroase motive pentru care carnea este toxica pentru organismul uman. In primul rand, carnea este acida. Se stie, astazi, ca omul trebuie sa se hraneasca in proportie de peste 80% cu alimente alcaline si in proportie de cel mult 20% cu alimente acide. Consumului excesiv de alimente acide conduce la multe dezechilibre și boli grave. S-a constatat stiintific ca intr-un organism preponderent alcalin nu pot supravietui virusii, bacteriile si nici macar celulele canceroase. De altfel, exista studii serioase, multe si greu de contestat care demonstreaza faptul ca proteina animala, in general, si carnea, in special, produc cancerul si stimuleaza inmultirea celulelor canceroase.
Tipurile de cancer care apar din cauza consumului de carne sunt, nu intamplator, dintre cele mai grave: cancer de colon, cancer hepatic, cancer pancreatic. Rata de supravietuire: aproape de 0.5. Consumul de carne produce boli grave. Lucrul acesta s-a demonstrat, iar argumentele sunt stiintifice, solide, logice, usor de priceput. Printre cele mai frecvente boli cauzate de carne sunt cele cardio-vasculare sau neurologice. Consumul de carne conduce la boli de inimă grave, hipertensiune arteriala, accidente vasculare, Parkinson, Alzheimer.Obezitatea este o alta consecinta a acestui malefic obicei alimentar. Grasimile de origine animala, cele saturate, sunt nocive organismului, in timp ce grasimile vegetale, nesaturate, sunt sanatoase si nu provoaca obezitate.Impotenta si sterilitatea sunt alte consecinte evident nedorite, dar din pacate foarte posibile in cazul consumului de carne.Acidul uric, acidul clorhidric si acidul fosforic pe care ii contine carnea, nu pot fi sintetizati sau eliminati de organismul uman, asa cum se intampla la carnivore.
Din aceasta cauza, carnea este extrem de toxica pentru om, provocand inflamatii ale tesuturilor si diferite boli, cum ar fi guta. Adrenalina pe care o contine carnea, din cauza spaimei teribile a animalelor din momentul in care sunt macelarite cu bestialitate, provoaca boli si induce agresivitate.
Un alt efect ingrozitor al consumului de carne este deprecierea calitatii oaselor. De ce? Pentru ca proteina animala (inclusiv mult ridicatele in slavi lactate) nu aduc un aport de calciu in organism (asa cum se minte cu nerusinare), ci, dimpotriva, elimina calciul din corp. Explicatia este simpla. Acesta este raspunsul organismului de a se apara, prin rezervele de calciu din corp, in scopul de a neutraliza efectele negative ale proteinei animale.
Consumul de carne conduce la pierderea de energia vitala si la moarte prematura. Exista mitul ca fara carne oamenii, in special barbatii, nu ar avea suficienta forta pentru a rezista la un efort fizic intens. Gresit! Consumul de energie depus pentru digestia carnii si sintetizarea proteinei animale este mai mare decat aportul de energie adus. Consecinta directa este scurtarea considerabila, cu cativa ani buni, a sperantei de viata.
Toata carnea din comert provine de la animale hranite si tratate cu mizerii, hormoni de crestere, vaccinuri periculoase, faina de oase si furaje fabricate din cadavre de animale bolnave. De ce ai vrea, oare, sa mananci cadavre hranite cu cadavre si cu otravuri? De altfel, de ce ai vrea ca trupul tau sa fie, asa cum spunea Leonardo da Vinci,“loc de ingropaciune pentru animale”?
Este foarte posibil ca, in necunostinta de cauza, pacalit fiind, sa mananci carne de caine, de pisica sau de sobolan. S-a intamplat, cu adevarat, crede-ma, mai des decat ti-ai putea imagina.
Oamenii inteligenti ca tine au ca modele oameni si mai inteligenti, oameni care au schimbat lumea in bine, oameni care au creat istorie. Aproape toate mintile stralucite ale Umanitatii, geniile, savantii si creatorii, au fost vegetarieni: Leonardo da Vinci (cel mai mare geniu din istorie), Hipocrate (parintele medicinii), Albert Einstein, Socrate, Pitagora, Platon, Sir Isaac Newton, Lev Tolstoi, Mahatma Gandhi, Voltaire, Confucius, Albert Schweitzer, George Bernard Shaw, Mary Shelly, Immanuel Kant, Vincent Van Gogh si multi altii.P.S. Pentru a evita neintelegeri si discutii, vreau sa precizez la ce ma refer cand vorbesc de “carne”.
Carnea este tesutul muscular provenit de la animale terestre, cu sange cald (carne alba, de pasare, si carne rosie).De asemenea, doresc sa fie foarte limpede pentru toata lumea ca nu intentionez sa jignesc pe nimeni dintre cei care mananca carne. Poate ca nu sunt suficient de bine informati inca, dar sunt convins ca odata ce au citit aceste argumente si vor cauta sa-si dezvolte cunostintele din acest domeniu, inteligenti fiind, vor intelege ca au fost intr-o enorma eroare si nu vor mai pune vreodata o bucata de carne in gura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu