luni, 25 august 2014

Hrişca

Inrudit cu rubarba si pirul, hrisca este o planta care creste inalta, iar boabele sale triunghiulare au un invelis similar cu cel al boabelor de grau, motiv pentru care, in mod gresit, hrisca este considerata o cereala. In ciuda infatisarii sale, este incadrata in categoria pseudocerealelor.
Hrisca, o excelenta proteina vegetala, contine vitamina B, mangan, cupru, magneziu, fibre si opt aminoacizi esentiali, inclusiv lizina, si se poate consuma cruda, fiarta sau sub forma de faina. Fiind un aliment slab caloric, este recomandat in curele de slabire. Hrisca este un bun remediu in tratarea bolilor tractului gastro-intestinal, a durerilor articulare, dar si in reducerea colesterolul „rau” din sange. De asemenea, hrisca elimina stresul, insomnia, oboseala, anemia, suprima apetitul alimentar, controleaza nivelul de zahar din sange si favorizeaza dezvoltarea masei musculare.
Hrisca este un aliment ideal pentru persoanele care sufera de diabet si contine substante chimice naturale care intaresc vasele capilare si reduc hemoragiile. In acelasi timp, hrisca imbunatateste circulatia sangelui, previne distrugerea nervilor, stimuleaza functiile renale, reduce tensiunea, previne depresia si imbatranirea prematura a pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu