sâmbătă, 19 iulie 2014

Usturoiul ca medicament

Stiai ca usturoiul e bun nu doar la gust, dar te poate ajuta si in caz de raceala, tinand chiar cancerul departe. Dar stiai ca tot el te poate vindeca de infectiile urinare si nu numai?
Combate raceala 
   Cel mai bine isi face treaba daca il lasi 25 de secunde la cuptorul cu microunde, fara sa-l fi curatat inainte. Lasa cei doi catei sa se raceasca, curata-i si mananca-i chiar de la primele semne ale racelii. Compusii pe baza de sulf vor intari sistemul imunitar care va lupta mai in forta cu infectiile.
Tine cancerul departe 
   Data viitoare cand gatesti, toaca usturoiul si lasa-l sa se odihneasca putin inainte de a-l folosi in mancare. Nutritionistii din cadrul Institutului American de Cercetare a Cancerului au descoperit ca acesta are mai multe proprietati daca este taiat, rupt, etc., si lasat apoi sa se "odihneasca" timp de 10 minute. Asa, retine cu o treime mai multi compusi pe baza de sulf, care lupta cu cancerul, decat daca l-ai fi aruncat in cratita imediat.
Lupta cu infectiile urinare 
   Nu doar sucurile de fructe, mai ales cele din familia afinelor, te scapa de infectiile urinare. Si usturoiul poate face asta, gratie proprietatilor sale naturale. O dieta bogata in usturoi va incuraja organismul sa lupte mai varstos cu microbii.
Bun pentru picioare 
   Daca ai probleme cu mirosul picioarelor, apeleaza cu incredere la usturoi. Fierbe cateva catei de usturoi fara sa-i fi taiat in prealabil si apoi lasa sa se raceasca.

Cand apa a ajuns la o temperatura confortabila, toarn-o intr-un bol si tine-ti acolo picioarele, fara a te teme ca vor imprumuta mirosul usturoiului. Fiert si netaiat, acesta nu va lasa miros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu