luni, 13 octombrie 2014

Aronia - un fruct cu efecte anticancer

Fructele arbustului Aronia Melanocarpa pot amplifica efectele benefice ale chimioterapiei, dand bolnavului sanse mai mari in lupta cu cancerul. Acestea sunt concluziile la care a ajuns un grup de experti de la King's College Hospital Londra si Universitatea din Southampton.
In cadrul cercetarilor au fost folosite extracte din fructul de culoare neagra, care si-a aratat capacitatea de a distruge in mod rapid celulele canceroase.

In aronia se gasesc multe vitamine si antioxidanti, inclusiv polifenoli. Extractul din aronia a fost testat pe celule ale cancerului de pancreas, acesta fiind unul dintre cele mai letale. Mai putin de 55% dintre pacienti rezista 5 ani dupa ce sunt diagnosticati cu acesta forma de cancer, scrie Medical Express

Celulele au fost tratate, in conditii de laborator, cu medicamentul Gemcitabin (folosit in chimioterapie) combinat cu extract de aronia, in diverse concentratii.

48 de ore i-au fost de ajuns extractului pentru a provoca moartea celulelor canceroase. Concentratia a fost de 1 microgram la un mililitru. Chiar si in cea mai mare concentratie, de 50 de micrograme la un mililitru, preparatul nu a afectat celulele sanatoase.

Doza mica de aronia in combinatie cu medicamentul amintit a avut un afect pozitiv. In aceste conditii, Gemcitabin a fost administrat in doze mici scazand astfel intensitatea manifestatiilor secundare.

Efectul aronia este datorat polifenolilor, care mai pot fi gasiti in ceai verde, soia, fistic si altele.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu