joi, 6 noiembrie 2014

Prevenirea şi combaterea cancerului prin alimentaţie

Mă numesc Toma Niţoiu şi vă mulţumesc pentru apariţia în săptămânalul F. AS nr. 1123, la rubrica "Cititorii răspund", a răspunsului meu pentru doamna care a cerut o reţetă natu­ristă împotriva cancerului. În completarea ace­lui răspuns al meu, mai transmit câteva sfa­turi bolnavilor de cancer, spre a le fi de folos.
* Pe locurile fruntaşe ale celor mai bune alimente care previn şi combat cancerul, în ordinea importanţei lor sunt: ardeii, tomatele, pepenele galben, dovleacul, dovleceii, prazul, soia, alunele şi toate varietăţile de fasole.
* O mare atenţie trebuie acordată greutăţii cor­porale, deoarece cancerul are o incidenţă mai ridicată la persoanele obeze, decât la cele cu greutate normală sau subnormală.
* Persoanele care au cancer şi vor să se vindece mai repede trebuie să renunţe în totalitate la carne, lactate şi ouă. Acestea sunt înlocuite cu o lingură de soia fiartă pe zi. Soia nemodificată genetic se găseşte la orice magazin de tip plafar. O cantitate de 500 g de soia se pune la înmuiat de seara până dimineaţa, apoi se fierbe 6-8 ore la foc mic. După ce se răceşte, se pu­ne în congelator, într-o pungă de plastic, şi se ia zilnic câte o lingură.
* Campioanele în lupta împotriva cancerului sunt citricele. Dintre citrice, cele mai bune sunt lămâile. Bolnavii de cancer să facă tot posibilul să mănânce cel puţin o lămâie pe zi. Pentru că în lupta anticancer este importantă şi coaja de lămâie, se va proceda ast­fel: se ia o lămâie şi se spală bine, cu apă, săpun şi bu­rete. Se taie în două şi se stoarce zeama, care se va bea. Se scoate cu o lingură pulpa, împreună cu partea albă din coajă, şi se mănâncă. Rămâne coaja galbenă, care se taie în bucăţele pe tocător şi se pune la fiert, în puţină apă, între 3-5 minute, după care se aruncă toată apa. Se pune altă apă (1 litru) peste bucăţile de coajă şi se fierb până când lichidul scade la jumătate. După răcire, se bea.
Cu cea mai mare stimă şi consideraţie,
prof. TOMA NIŢOIU - Aleea Lunguleţu nr. 6, bl. D14, ap. 120, Bucureşti

http://www.formula-as.ro/2014/1137/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-18335


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu