* Pe locurile fruntaşe ale celor mai bune alimente care previn şi combat cancerul, în ordinea importanţei lor sunt: ardeii, tomatele, pepenele galben, dovleacul, dovleceii, prazul, soia, alunele şi toate varietăţile de fasole.
* O mare atenţie trebuie acordată greutăţii corporale, deoarece cancerul are o incidenţă mai ridicată la persoanele obeze, decât la cele cu greutate normală sau subnormală.
* Campioanele în lupta împotriva cancerului sunt citricele. Dintre citrice, cele mai bune sunt lămâile. Bolnavii de cancer să facă tot posibilul să mănânce cel puţin o lămâie pe zi. Pentru că în lupta anticancer este importantă şi coaja de lămâie, se va proceda astfel: se ia o lămâie şi se spală bine, cu apă, săpun şi burete. Se taie în două şi se stoarce zeama, care se va bea. Se scoate cu o lingură pulpa, împreună cu partea albă din coajă, şi se mănâncă. Rămâne coaja galbenă, care se taie în bucăţele pe tocător şi se pune la fiert, în puţină apă, între 3-5 minute, după care se aruncă toată apa. Se pune altă apă (1 litru) peste bucăţile de coajă şi se fierb până când lichidul scade la jumătate. După răcire, se bea.
Cu cea mai mare stimă şi consideraţie,
prof. TOMA NIŢOIU - Aleea Lunguleţu nr. 6, bl. D14, ap. 120, Bucureşti
http://www.formula-as.ro/2014/1137/medicina-populara-77/leacuri-de-la-cititori-18335
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu